Innovatie en duurzaamheid niet te missen tijdens MOCE2017

Op 19 april opent Thom Koning, Chairman van Our Oceans Challenge, het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2017 in het WTC Rotterdam. MOCE wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd en ontvangt jaarlijks ruim 4.000 werkzoekenden uit de maritieme, offshore en energie industrie.

Dit jaar staat MOCE in het teken van transitie. De ontwikkelingen omtrent de olieprijs vragen om een andere marktbenadering, daarnaast worden renewables steeds belangrijker en proberen bedrijven steeds meer een duurzame slag te maken. De organisatie is dan ook trots om Thom Koning, Chairman van Our Oceans Challenge te mogen ontvangen om deze editie te openen.

Our Oceans Challenge
Samen met andere Nederlandse offshore bedrijven richtte Koning het crowdsourcing initiatief Our Oceans Challenge op. Our Oceans Challenge is ervan overtuigd dat de industrie verantwoordelijkheid moet nemen in het vinden van de balans tussen het duurzaam verantwoordelijk gebruik en de exploitatie van de oceanen. Hier liggen volop kansen en daarom roepen zij studenten en (young) professionals op om innovatieve duurzame ideeën te delen. Door het bieden van een open platform worden kansrijke ideeën onder begeleiding en support van professionals uit de industrie omgezet in een bedrijfspropositie.

Programma
Vanaf 10.30 uur zijn de deuren van het event geopend voor bezoekers. Om 11.00 uur opent Koning MOCE officieel door het traditioneel luiden van de scheepsbel. Dit is het startsein voor bezoekers om met de aanwezige bedrijven uit de industrie in gesprek te gaan en deel te nemen aan het uitgebreide inhoudelijke programma dat MOCE dit jaar te bieden heeft. Op Community Square zal aandacht worden besteed aan de topics duurzaamheid, innovatie en efficiëntie binnen de maritieme en offshore energie sector en hoe dit carrière- en opleidingsmogelijkheden beïnvloedt.

Het totale inhoudelijke programma van MOCE2017 zal medio maart bekend worden gemaakt.

Thom Koning Chairman van Our Oceans Challenge