Innovatiecompetitie voor de Noordzee

Efficiënt, meervoudig en duurzaam ruimtegebruik op de Noordzee, dat is waar Nederland naar streeft. Dit ruimtegebruik creëert kansen voor innovatieve ideeën in deze gebieden. Iedereen zo’n vernieuwend idee voor duurzaam gebruik van de Noordzee kan zich inschrijven voor iSea Match of the Concepts. De winnaar krijgt een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro die kan worden besteed bij een kennisinstituut en ondersteuning bij de realisatie van het idee.

iSea Match of the Concepts
iSea Match of the Concepts is een innovatieve pitchwedstrijd voor duurzaam gebruik van de Noordzee. Met iSea Match of the Concepts wil Rijkswaterstaat duurzame innovaties voor de Noordzee stimuleren en vooruit helpen. De vierde editie vindt dit jaar plaats tijdens de Innovation Expo op 4 oktober.

Gezocht: innovatief talent!
De pitchwedstrijd iSea Match of the Concepts zoekt kandidaten met een vernieuwend idee voor het duurzaam gebruik van de Noordzee. Word je geselecteerd dan presenteer je jouw idee aan experts, investeerders, beleidsmakers en het bedrijfsleven tijdens de Innovation Expo. Vooraf leert dagvoorzitter Raoul Beeldsnijder je de kneepjes van het pitchen tijdens een pitch-training. De winnaar krijgt een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro die je kan besteden bij een kennisinstituut, dat je tevens gaat ondersteunen bij de realisatie van je idee. Daarnaast krijg je hierbij ook één-op-één begeleiding vanuit de overheid.

Uitdagingen
Om je op weg te helpen volgen enkele uitdagingen, rond de Noordzee waar je aan zou kunnen denken voor jouw innovatieve idee: hoe kunnen we in de Noordzee de activiteiten optimaal combineren, hoe zorgen we voor een waarborging van de veiligheid op zee of hoe haal je dezelfde proteïne uit zee maar met minder belasting voor het ecosysteem?

Succes
Dan van Veen We4Sea, winnaar iSea 2016: “Meedoen aan iSea Match of the Concepts heeft ons een eerste tevreden klant opgebracht en veel publiciteit. Momenteel geven we advies aan de Rijksrederij hoe zij efficiënt om kunnen gaan met energieverbruik van schepen. Tevens hebben we de kans gekregen om ons concept te testen op schepen van de Rijksrederij.”

Meedoen?
Schrijf je vóór 31 augustus 2018 23.59 uur in via het inschrijfformulier op www.rijkswaterstaat.nl/isea. Wees er snel bij, want het aantal plekken voor pitchers is beperkt.