Innovaties en mogelijkheden Noordzee besproken tijdens Offshore Energy

GDF SUEZ EP Nederland

Rotterdam, 9 oktober. De Noordzee zit nog vol verrassingen. Dat blijkt wel nadat op 9 juli jl. het nieuws naar buiten kwam dat mogelijk nieuwe voorraden ontdekt waren, die miljarden op zouden kunnen leveren. Ondertussen staan de innovaties op het gebied van exploratie van en productie op de Noordzee ook niet stil. Op 15 oktober komen experts op het gebied van de Noordzee E&P samen om de stand van zaken te bespreken tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference in de Amsterdam RAI.

Lennort Koch, senior analyst Europe bij Wood Mackenzie leidt de bijeenkomst over ‘North sea Exploration & Production’. Sprekers zijn Stephane Lacote, asset manager GDF Suez E&P Nederland BV, Eric Kreft, die werkzaam is als lead technology support bij EBN, country manager Hans Ryckborst van Van Dyke Energy en Havard Devold, group vice president bij ABB.

Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van E&P van de Noordzee. Lacote van GDF SUEZ gaat in op oplossingen van zijn bedrijf om de productie van mature fields te verlengen. Van Dyke Energy is bezig met het ontwikkelen van een Nederlands offshore olieveld, Horizon West P8a. Dit project is een rechtstreeks gevolg van een samenwerking tussen de Nederlandse overheid en EBN, die als doel hadden om onontwikkelde olie- en gasvelden te starten door (de ontwikkeling van) nieuwe productietechnieken te stimuleren. Devold presenteert trends in de olie- en grasproductie, waaronder Digital Oilfield, the Subsea Facility of the Future en Electrification and Energy Efficiency.

Tijdens deze bijeenkomst kan het publiek een deskundig overzicht van de huidige situatie verwachten en worden verwachtingen en geleerde lessen besproken. Daarnaast is er aandacht voor de huidige trends in E&P.

Meer informatie  klik  hier