Inzendingen Maritime Innovation Award 2004 van hoge kwaliteit

Persbericht


Op maandag 1 maart is de inschrijving voor de Maritime Innovation Award 2004 beëindigd en dit jaar ligt de kwaliteit van de inzendingen duidelijk hoger dan de kwantiteit. De jury, bestaande uit 10 experts uit de maritieme sector, zal eind maart een shortlist van genomineerden bekendmaken, waarna Minister Karla Peijs op 19 april de award aan de winnaar zal overhandigen. Het belooft weer een spannende strijd te worden!


Dit jaar dingen 15 innovaties mee naar de jaarlijkse prijs voor de meest innovatieve maritieme toeleverancier. Opvallend is dat het merendeel van de inzendingen zeer goed gedocumenteerd is en ook beter aansluit op de gestelde criteria.


De inzendingen voor de Maritime Innovation Award 2004:


· Alewijnse Marine BV met Alarm, monitoring and control system voor scheeps- en motorkamerinstallaties
· Bakker Sliedrecht Electro Industrie BV met Innovatieve en compacte dieselelektrische voortstuwing
· Datema Delfzijl BV met ChartPlanner – The ultimate voyage planning tool
· Deeprock (50/50 Tideway en Boskalis) met Grab Excavation System/Grab and Drag System
· Fabricom Oil & Gas met Offshore Acces System
· Fischcon Trading & Engineering BV met Fischcon Fi/Fi I Pomp/Tandwielkast Combinatie
· Imtech Marine & Offshore BV met Shoremaster walvoedingsomvormer range en UniMACS Blue Line – Digital Integrated Bridge
· Lankhorst Touwfabrieken BV met A floating high performance rope
· MAPROM Engineering BV met (Open) Watergesmeerde schroefasinstallatie met MK Separator
· Promac BV met Promac Aquacleaner
· Triqua BV met MemTriq® (Marine)
· Van Voorden Gieterij BV met Computergestuurd frezen van zandvormen voor het gieten van scheepsschroeven
· Xantic met AMOS Fleet Management Information System (F-MIS) en Easy Accelerator


Innovatiemarkt
Net als vorig jaar wordt tijdens de ontvangst, pauze en afsluitende receptie van de uitreikingceremonie de Innovatiemarkt georganiseerd. De meest innovatieve bedrijven uit de sector zullen tijdens deze markt hun laatste maritieme innovaties laten zien.


Ontwerpwedstrijd Ballastloos Schip
Op 19 april worden ook de winnaars van de Ontwerpwedstrijd Ballastloos Schip, georganiseerd door het Maritiem Innovatie Forum van de Stichting Nederland Maritiem Land, bekendgemaakt door Prof.ir. A. Aalbers (voorzitter jury Ontwerpwedstrijd Ballastloos Schip). Tevens zal hij de laatste ontwikkelingen op dit gebied presenteren.


Fundraising Dinner
Ter afsluiting van de dag wordt het Fundraising Dinner geserveerd voor HME-leden, hun speciale genodigden en de gasten van de Stichting Nederland Maritiem Land. De opbrengsten van dit diner gaan naar de Stichting Zeemanshuis Rotterdam. Indien u hiervoor geen uitnodiging heeft ontvangen, maar wel graag aanwezig wilt zijn, neemt u dan contact op met het HME-bureau.


De Maritime Innovation Award heeft ten doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie. Daarnaast wil zij innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster stimuleren. Dit clusterinitiatief wordt gedragen door vereniging IRO en vereniging Holland Marine Equipment en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Nederland Maritiem Land.


De vereniging Holland Marine Equipment bevordert de positionering van de Nederlandse maritieme toeleveranciers in de markt door belangenbehartiging, versterking van het kwaliteitsimago, stimulering van innovatie en bundeling van knowhow. Voor meer informatie kunt u contact opnemen Diana Mulder (m.b.t. de inzendingen) of Linda te Veldhuis (m.b.t. het dagprogramma) van Bureau HME (T: (010) 44 44 333 of E: [email protected] of [email protected]).

Bron: HME, 09-03-2004;