IT Sails 2007: zeilregatta voor IT-bedrijven met lef

Wormer, 14 maart 2007 – Jibe! Events organiseert op 19 april 2007 in samenwerking met Team Heiner de IT Sails 2007. Tijdens deze jaarlijks terugkerende zeilregatta strijden teams van IT-bedrijven om de IT Sails-wisseltrofee. Bedrijven kunnen deelnemen met teams van maximaal zeven personen. Zij maken onder leiding van ervaren zeezeilers van Team Heiner gebruik van de wedstrijdvloot van Team Heiner. De zeilrace vindt plaats op het IJsselmeer bij de Flevo Marina in Lelystad. De eerste deelnemers zijn bekend: Symantec, Attachmate, Business Objects, Decos Technology Group en webMethods gaan met elkaar de sportieve strijd aan.

IT Sails 2007 is een dag waarbij onder extreme omstandigheden een beroep wordt gedaan op samenwerking, communicatie en lef. De dag begint met een multimediapresentatie door Team Heiner over de IT en logistiek rondom de succesvolle zeilschepen ABN AMRO I en II tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006. Vervolgens krijgen deelnemers praktijktraining van een doorgewinterde zeezeiler van Team Heiner, die hen de gehele dag zal begeleiden. De instructeur geeft uitleg over de hightech zeilboot, coacht het team naar een juiste taakverdeling en geeft zeilinstructies. Na de lunch start de zeilregatta en barst de strijd om de IT Sails-wisseltrofee echt los. Na afloop krijgen de teams een debriefing en is er tijdens de borrel volop gelegenheid om na te praten.

“Samen een unieke topprestatie neerzetten onder buitengewone omstandigheden. Dat is waar het bij zeezeilen om draait”, zegt Roy Heiner, professioneel wedstrijdzeiler. “Tijdens de IT Sails 2007 krijgen IT-bedrijven de kans om zelf het ultieme zeezeilgevoel op een supersnel wedstrijdschip te ervaren. Geoefende zeiler of beginner, iedereen kan meedoen. Onder leiding van onze instructeurs wordt iedere deelnemer binnen enkele uren onderdeel van een geoliede zeilmachine. Het gaat immers in de zeilsport net als in de IT-business om de teamprestatie.”

De zeilregatta IT Sails 2007 is de ideale gelegenheid om relaties onder extreme omstandigheden beter te leren kennen, oftewel ‘Network to the Extreme’. De inschrijving voor de IT Sails 2007 staat open voor alle IT-bedrijven in Nederland. Organisaties die samen met prospects, klanten of partners de uitdaging aandurven, kunnen contact opnemen met Marije van Westenbrugge van Jibe! Events, telefoonnummer 075 622 44 15. Meer informatie over IT Sails 2007 is te vinden op www.it-sails.com.

Bron: IT SAILS, 14-03-2007;