Jaarcijfers 2013 voor DFDS Group

Dfds_seaways_crown_of_scandinavia

Sterke slotsprint zorgt voor goed 2013
Het Deense scheepvaart en logistiek bedrijf DFDS Group presenteert vandaag haar jaarcijfers voor 2013. De sterke slotsprint aan het einde van het jaar heeft er mede voor gezorgd dat DFDS met tevredenheid kan terugkijken op 2013. Het operationele resultaat voor afschrijving (EBITDA) komt uit op EUR 163 miljoen en is met stijging van 11% beter dan in 2012. De omzet steeg met 3,4% naar EUR 1.62 miljard en de winst voor belasting groeide met 139,7% naar EUR 47 miljoen. De goede resultaten zijn vooral te danken aan de verbeterde prestaties van onze vracht- en passagiersroutes in Nederland en België.

Stijging volume op de Noordzee
“De goede resultaten zijn voornamelijk te danken aan de stijging van het aantal passagiers en de groei in vrachtvolume op de Noordzee. Hier tegenover staan een daling van volumes op de Baltische Zee en de uitdagingen op het Kanaal, ondanks het feit dat de resultaten op het Engelse Kanaal zijn verbeterd,” aldus DFDS CEO Niels Smedegaard.

Groei in Nederlandse en Belgische vrachtvolumes
DFDS Seaways zag de vrachtvolumes op de Noordzee met 7,3% stijgen ten opzichte van 2012. Dit is mede te danken aan de goede resultaten op de scheepvaartroutes tussen Rotterdam en Groot-Brittannië en tussen België en Zweden. Ook op het Kanaal zag DFDS de vrachtvolumes stijgen, voornamelijk op de route Dover – Calais. DFDS’ vrachtmarktaandeel op de Dover routes was 24% in 2013, een stijging van bijna 5% ten opzichte van 2012.

Record aantal passagiers Amsterdam – Newcastle
Ondanks de sterke concurrentie op de markt, was er in 2013 meer vraag naar ferrycruises. Op het Kanaal zag DFDS een stijging van 8,3% en op de dagelijkse ferry route tussen IJmuiden (Amsterdam) en Newcastle kozen dit jaar een recordaantal passagiers voor DFDS Seaways. Een stijging van 4,6%.

DFDS Logistics zet goed jaar neer
Het volume voor de full load activiteiten tussen Nederland/Duitsland/Italië en Groot-Brittannië steeg met 2,6% in 2013. Ook het transport tussen België en Scandinavië en de zeecontainervracht tussen Nederland en Ierland zetten vorig jaar een beter resultaat neer.

DFDS in 2014
“DFDS heeft een sterke basis gelegd voor 2014, zowel financieel als strategisch. In een markt waarin de groei minimaal zal zijn en waar de concurrentiedruk blijft aanhouden, blijven we met volle overtuiging inzetten op het versterken en uitbreiden van ons Europese transport netwerk,” aldus DFDS CEO Niels Smedegaard. Het jaar zal daarnaast in het teken staan van de voorbereidingen op de nieuwe zwavelwetgeving die in 2015 ingaat. DFDS werkt aan één van de meest ambitieuze investeringsprogramma’s voor rookgasinstallaties. Meer informatie hierover staat in de DFDS brochure: https://viewer.zmags.com/publication/6be1916c#/6be1916c/1.