Kick-off KWF campagne aan boord Holland America Line

Holland America LineWorldPortCenter

Afgelopen zaterdag vond de kick-off voor de ‘Sta op tegen Kanker’ campagne van KWF Kankerbestrijding plaats aan boord van het ms Rotterdam te Rotterdam. Dit jaar is Rotterdam voor het eerst de thuisbasis van de populaire live show van KWF, die op 19 november vanuit het Luxor Theater wordt uitgezonden. Met Rotterdam als thuisbasis van zowel de liveshow als het schip, was het ms Rotterdam dan ook de uitgelezen locatie voor dit unieke evenement.

De bijeenkomst op zaterdag 27 september, aan boord van het ms Rotterdam van Holland America Line, blikte alvast vooruit op de jaarlijkse KWF-campagne ‘Sta op tegen Kanker’. Een inspirerende lezing, emotionele verhalen en een indrukwekkend KWF-lied van zangeres Sabrina Starke waren onderdeel van de middag en de presentatie was in handen van Frits Sissing. Holland America Line stelde het schip beschikbaar en faciliteerde een uitgebreide 3-gangenlunch. De middag werd afgesloten met een ‘kijkje achter de schermen’ tijdens een rondleiding over het schip.

Doel van de middag was om het bedrijfsleven van Rotterdam kennis te laten maken met KWF Kankerbestrijding. Tijdens het evenement spraken de directeur van KWF Michel Rudolphie en prof.dr. Emile Voest, lid van de raad van bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, over de missie van KWF en het belang van onderzoek om kanker te bestrijden in de toekomst.

“Wij zijn Holland America Line bijzonder dankbaar voor deze gelegenheid om het bedrijfsleven te vragen aan te sluiten bij de beweging van Sta op tegen Kanker. Kanker is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Dankzij initiatieven als deze, worden wij in staat gesteld een stap dichterbij onze droom te komen dat niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. We hebben de afgelopen 65 jaar gewerkt aan de vooruitgang in kankerbestrijding met bijzondere wetenschappelijke mijlpalen,” aldus Michel Rudolphie, directeur KWF.

Managing Director Sales & Marketing – North & Central Europe van Holland America Line Nico Bleichrodt was aanwezig en benadrukte dat hij erg vereerd is KWF aan boord te ontvangen. ‘’Holland America Line steunt KWF nu ruim ander half jaar doormiddel van het evenement ‘On Deck for a Cause’ en we zijn dan ook erg trots om het mooie bedrag van €15.700,00 voor wetenschappelijk onderzoek aan KWF te mogen overhandigen,’’ aldus Nico Bleichrodt.

‘On Deck for a Cause’ nodigt gasten uit om deel te nemen aan een niet-competitieve sponsorloop. Aan boord van alle 15 schepen wordt gedurende elke cruise een sponsorloop gehouden. De opbrengst van deze sponsorlopen gaat naar zes wereldwijde kanker organisaties, KWF is de Nederlandse partner van Holland America Line. Met het ‘On Deck for a Cause’ initiatief is, sinds de start in 2006, bijna vier miljoen dollar opgehaald voor onderzoek naar kanker.

Het ms Rotterdam van Holland America Line is afgelopen zaterdag vanuit de haven van Rotterdam vertrokken voor een 85-daagse cruise rondom het Zuid-Afrika continent.

Meer… Holland America LineKWF Kankerbestrijding  en Sta Op Tegen Kanker