KNRM ontvangt €546.739 tijdens gala

Het KNRM gala op 26 november waar ruim 500 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin ter Duin in Noordwijk, heeft een totaaldonatie van € 541.739,00 opgeleverd. Dit bedrag werd met € 5.000 verhoogd zodat een recordbedrag werd gehaald. Aan het einde van de avond overhandigde Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans de cheque met de opbrengst van de avond aan Cees van Duyvendijk, voorzitter van de KNRM.

Elk jaar komen ruim 500 gasten naar Grand Hotel Huis ter Duin voor een ‘avondje KNRM’. Een avond in een sfeervolle ambiance. De meeste tafels zijn gevuld met delegaties van maritieme topbedrijven, zoals Havenbedrijf Rotterdam, Boskalis, Mammoet, Spliethoff, Wagenborg, Van Oord, Royal Huisman, Heerema, Damen Shipyards, Vroon, Smit Lamnalco, Gaastra, ECT, Vitters, etcetera. Daarnaast een aantal niet-maritieme A-merken, zoals TomTom, Van Wijnen Bouw, Delta Lloyd, Nh1816 en UBS Bank.

Tijdens het Reddersgala staat de vrijwillige redder van de KNRM centraal. Dit is zo en zal ook altijd zo blijven.

De maritieme sector draagt de Redding Maatschappij een warm hart toe
Hoewel het Reddersgala geen klassieke fundraiser is, wordt er op de avond toch jaarlijks zo’n 500.000 euro opgehaald voor het levensreddende werk van de KNRM. “De betrokkenheid van onze relaties is groot. Op het Reddersgala merk je aan den lijve dat de maritieme sector een hart heeft voor de Redding Maatschappij. En vanuit dat hart wordt ook gedoneerd.”

De organisatie zoekt naar wegen om het Reddersgala een eigen gezicht te geven. Een uiting daarvan is het optionele Middagprogramma op zee, waarbij de galagasten voorafgaand aan de gala-avond worden uitgenodigd mee te varen op de operationele reddingboten van o.a. KNRM Noordwijk en KNRM Katwijk. Een belevenis voor de gast en een investering in beleving bij het doel van de avond.

Het Reddersgala is ieder jaar standaard op een zaterdagavond, eind november.