Kom naar Zwartsluis en neem het roer over tijdens Zwartsluis Onder Zeil 2015

Spektakel op het water tijdens het Hemelvaart weekend in de IJsseldelta. Zwartsluis is een prachtig dorp en een watersportparadijs bij uitstek. Het is een eldorado voor pleziervaarders, zeilers, surfers, zwemmers, kanoërs en vissers. Ook fan van water, boten en watersport? Kom dan naar het nautische evenement ‘Zwartsluis onder Zeil’ van 14 t/m 17 mei 2015 in de IJsseldelta.

Het evenement geeft een blik in het verleden toen schippers al zeilend hun brood verdienenden met transport over water. Allerlei scheepstypen liggen aan de kade en in het water. Middelpunt is het oudste nog varende Botter van Nederland: de ‘Zwartsluizer Botter ZS13’. Ga aan boord van de schepen en vaar zelf een rondje mee. Geniet van de gezellige braderie in het centrum, live muziek of een rondwandeling onder leiding van een gids.

Vereniging van Vrienden van de Stichting Ronde en Platbodemjachten
Ook dit jaar leveren de leden van de VSRP [vereniging van Vrienden van de Stichting Ronde en Platbodemjachten] weer een grote bijdrage aan Zwartsluis onder Zeil. De deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland en zijn soms al enkele weken van te voren op reis om op tijd in Zwartsluis aanwezig te zijn. Kortom ook dit jaar zullen in het weekend van 14 tot en met 17 mei weer veel mooie platbodemschepen Zwartsluis aan doen om daar iedere dag deel te nemen aan mooie evenementen.

Tijdens Zwartsluis onder Zeil wordt u als publiek getoond hoe behendig de eigenaren van deze mooie schepen zijn. Hoe doen ze dat? Door u mee te laten varen op de schepen. Dagelijks zullen er rondvaarten worden georganiseerd. Ook kunt u getuige zijn van het in en uit varen van de Kolksluis [het schutten] Op donderdag wordt er een admiraal zeil wedstrijd gehouden; welk eskader kan het langst op 1 lijn varen en op het juiste moment en allemaal tegelijk de admiraal groeten door het laten zakken van de fok, enz. enz.

Bekijk het volledige programma op: www.ontdekdeijsseldelta.nl/zwartsluisonderzeil.