Koninklijke IHC succesvol in verkoop dochter IHC Sealing Solutions

Scheepswerf

Koninklijke IHC (IHC), wereldwijd marktleider in scheepsbouw voor de offshore- en baggerindustrie, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 100% van de aandelen in dochter IHC Sealing Solutions. Nieuwe eigenaren zijn Willem Steenge, die als CEO mede verantwoordelijk is geweest voor de sterke groei van IHC Sealing Solutions in de afgelopen jaren, en Rabo Participaties (RaPar).

IHC: focus op kernactiviteiten
Met de verkoop zorgt IHC voor een verdere focus op haar kernactiviteiten: het geïntegreerd aanbieden van innovatieve schepen, geavanceerd equipment en life cycle support aan de bagger-, natte mijnbouw- en offshoremarkt. Bram Roelse, CEO van IHC: “IHC Sealing Solutions is een heel stabiel en gezond bedrijf, dat met mooie projecten bezig is en sterke patenten heeft. De activiteiten houden echter niet direct verband met de strategie van IHC. IHC Sealing Solutions opereert al zelfstandig sinds 1979 en haar doelmarkten liggen voor het overgrote deel buiten die van IHC.”

IHC Sealing Solutions: verdere groei en ontwikkeling
IHC Sealing Solutions gaat verder onder leiding van CEO Willem Steenge, die de afgelopen veertien jaar een sterke groei en professionaliseringsslag van het bedrijf heeft gewaarborgd. Met Rabo Participaties en Rabobank als financiële partners is een sterk team gevormd om de markt te kunnen blijven bedienen met de dienstverlening, waarin kwaliteit, betrokkenheid en betrouwbaarheid voorop staan.

Willem Steenge, CEO van IHC Sealing Solutions: “Als management zijn wij zeer verheugd met deze overname. Samen met onze collega’s van IHC Sealing Solutions, RaPar en Rabobank als financiële partners zien wij de toekomst dan ook zeer positief tegemoet. We stellen alles in het werk om de dienstverlening en groei van de afgelopen jaren te continueren en verbeteren.” Het management werd voor de transactie bijgestaan door Menaging, BBT Supportancy en Solon Advocaten.

Rabo Participaties: succesvolle aanvulling portfolio
Rabo Participaties is een van de private equity fondsen van de Rabobank groep, dat door middel van minderheidsbelangen sterk groeiende, Nederlandse bedrijven ondersteunt. Met de succesvolle afronding van de transactie groeit de portfolio uit tot elf bedrijven in verschillende sectoren.

Bob van der Veen, Director Rabo Participaties: “Wij zijn enorm verheugd met deze transactie. Wij zijn onder de indruk van het sterke management team dat onder leiding van CEO Willem Steenge in de afgelopen jaren een zeer sterke groei heeft laten zien. IHC Sealing Solutions is een sterke merknaam en dankzij de recente investering in de nieuwe fabriek in Alblasserdam is de onderneming in staat om een hoge kwaliteit innovatieve producten te blijven leveren binnen strikte tijdslijnen.”

RaPar werd voor deze transactie bijgestaan door NautaDutilh, JSA en Sincerius. De transactie is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Assen – Noord-Drenthe, in coöperatie met Rabobank Acquisition Finance Regioteam Noord-Oost Nederland, die de bankfinanciering heeft verstrekt.

Meer… IHC Merwede