Koninklijke Marokkaanse Marine doet beroep op Damen

De innovatieve Stan Pontoon 3011 zal welkome oplossing zijn in door droogte getroffen gebieden in Marokko.

De koninklijke Marokkaanse Marine heeft Damen Shipyards Group gecontracteerd om een Stan Pontoon 3011 te leveren als reactie op de ernstige droogte waar het land momenteel mee te maken heeft. Wegens de dringende behoefte aan water in het gebied, doet Damen er alles aan om deze levering zo spoedig mogelijk te realiseren.

Het combineren van een Stan Pontoon 3011 met waterzuiveringstechnologie is ook voor Damen een primeur. Het samenvoegen van verschillende technologieën in één unit is een unieke en innovatieve oplossing voor het huidige watertekort in Marokko. Damen, een bedrijf dat vaker te maken heeft met snelle leveringen, heeft als doel het transport van het ponton eind september 2015 te voltooien.

Damen zal twee waterzuiveringsinstallaties met grote capaciteit en twee luchtgekoelde generators aan boord van het vaartuig installeren. De installaties maken gebruik van de omgekeerde osmose-technologie, zodat schoon drinkwater kan worden geproduceerd. De methode is vooral interessant omdat er zo vanuit vrijwel elke waterbron drinkwater kan worden geproduceerd. Het is daarnaast ook een relatief energie-efficiënt proces.

Humanitaire hulp
Na het leveren van het vaartuig zal de Koninklijke Marokkaanse Marine de ingebruikneming en exploitatie van het vaartuig voor haar rekening nemen. Dankzij haar geavanceerde logistieke capaciteiten kan de marine de zo belangrijke humanitaire hulp bieden in de getroffen regio’s. De marine zal het ponton vervoeren naar de zwaarst getroffen gebieden, waar het met een water zuiverende capaciteit van 1.500 m³ per uur ingezet gaat worden. Het water kan vervolgens worden opgeslagen aan boord van het vaartuig. Ook is het mogelijk om het water via een pijplijn aan wal te pompen.

Standaard, modulair, snel
De Damen Stan Pontoon 3011 is de ideale keuze voor deze opdracht: de gestandaardiseerde componenten en de modulaire constructie zorgen er namelijk voor dat Damen het ponton snel kan leveren. Daarnaast kunnen Stan Pontoons van Damen ook dienen als flexibel platform dat kan worden aangepast aan specifieke behoeften van de klant.

Meer… Damen