Kooiman verbreedt mosselkotter voor stabiliteit

Scheepswerf Gebr. Kooiman gaat een mosselkotter voor rederij Christoffers uit Norden-Norddeich, Duitsland verbreden met 60 cm aan weerszijde.

Arie Mourik van Kooiman: “De verbreding van het schip is om meer stabiliteit te krijgen in het schip. Het schip is zeewaardig maar heeft wat ‘nukken’ bij bepaalde zeegang in combinatie met het vissen. Door het schip te verbreden zal het schip stabieler worden wat meer comfort biedt. Een mooie bijkomstigheid is dat het ruim ook groter wordt. Wat mooi is aan dit project is dat de huid van het schip intact blijft, we branden de scheepshuid los aan stuur- en bakboordzijde en werken van binnenuit naar buiten toe. Zo blijft de scheepslijn van het schip mooi in tact. “

De kotter, NOR 204 “Andrea Norddeich” is oorspronkelijk gebouwd in 1977 door Schifs- & Bootswerft Lübbe Voss, Westerende-Kirchlog. Het schip meet voor verbreding 34,2m x 6m en heeft een diepgang van 1,86m. Het schip meet voor verbreding 118GT/191 DWT. De verbreding van het schip met 2 x 60 cm wordt over de gehele lengte van het schip uitgevoerd. De stuur- en bakboordhuid worden op 60 cm afstand van het schip geplaatst. Daarna worden het dek, vlak en schotten, incl verbandsdelen, aangelengd tot aan de huid beplating. Het ruim wordt met RVS verbreed van 4,30m naar 5,50m. Ook worden de ruimschotten opgetrokken. Het voorste deel van de bulb steven en de voorsteven worden naar voor gebracht zodat het schip na verbreding langer wordt.

Na verbreding zal het schip circa 35,5m x 7,2m bedragen. De werkzaamheden worden geheel overdekt in 8 tot 10 weken uitgevoerd.

Meer… De Kooiman Groep