Kotug Smit Towage doopt twee nieuwe sleepboten tijdens haringparty

Afgelopen woensdag heeft Kotug Smit Towage twee nieuwe sleepboten gedoopt tijdens hun jaarlijkse ‘Maatjes-feest’, haring met vrienden. De door Damen gebouwde sleepboten kregen de naam ‘Rotterdam’ en ‘Beagle’. Kotug Smit Towage organiseert jaarlijks dit event ter gelegenheid van het begin van het haringseizoen.

“Slepen draait om mensen”
René Raaijmakers, CEO van Kotug Smit Towage: “De aanwezigheid van meer dan 550 gasten van de maritieme gemeenschap die ons jaarlijkse Maatjes-feest hebben bijgewoond, maakte deze dag extra bijzonder en plezierig. Het bewijst dat slepen draait om mensen. Het evenement vond plaats op het terrein van Kotug Smit Towage’s Mate van het Jaar ‘Diving & Salvage Company W. Smit’ in Rotterdam, wat ideaal was voor de gelegenheid. We zijn dankbaar voor de inzet van zowel Lady Sponsors ”

In 2017 en 2018 heeft Kotug Smit Towage vier nieuw gebouwde Damen-sleepboten in gebruik genomen voor haar Europese havensleepactiviteiten. Twee van dit kwartet, de Rotterdam en de Beagle, zijn momenteel actief in de haven van Rotterdam.

‘Rotterdam’
De Rotterdam is een ASD Tug 2913 en heeft een bollard pull van meer dan 80 ton. De sleepboot staat bekend om zijn wendbaarheid en milieuefficiënte prestaties. De naamgevingsceremonie van Rotterdam werd uitgevoerd door Lady Sponsor mevrouw Janet van Bergen, de partner van Captain Tjitte de Groot, voorzitter van de Regional Pilots ‘Corporation Rotterdam-Rijnmond.

‘Beagle’
De Beagle is een ATD Tug 2412 Twin Fin. Met haar trekkracht van 72 ton combineert ze compactheid met manoeuvreerbaarheid. De naamgevingsceremonie van Beagle werd uitgevoerd door Lady Sponsor mevrouw Renee Naaktgeboren. In 2017 ontving Renee de Young Port Talent-prijs in Rotterdam. Deze prijs is bedoeld voor toegewijde en getalenteerde jonge mensen tussen de 20 en 30 jaar oud die met passie en enthousiasme in de Rotterdamse haven werken.