Lankhorst Euronete Brasil sluit nieuw contract met Petrobras

In augustus 2010 kondigde de Royal Lankhorst Euronete group het verwerven van een nieuwe industriële vestiging in Rio de Janeiro (Brazilië) aan.

In deze nieuwe vestiging vindt productie plaats van zgn. diepwater landvasten (‘deep water mooring ropes’) voor de olie- en gasindustrie en van touwen voor levering aan de lokale maritieme markt, waaronder sleepboten, tankers en andere scheepstypen. Overwogen wordt om in een later stadium ook enkele andere producten uit onze portfolio in Brazilië te produceren.

José Luis Gramaxo, Bestuursvoorzitter van de Royal Lankhorst Euronete group, merkte eerder al op: “We moeten dáár produceren waar de markt is.” Als bevestiging hiervan is recentelijk met Petrobras een contract getekend voor het leveren van ± 11.000 ton aan deep water mooring touwen; een order waarmee een bedrag van ongeveer US$ 75 miljoen gemoeid is. Het is waarschijnlijk het grootste contract wereldwijd ooit dat voor de levering van deep water mooring touwen aan olie- en gasplatforms overeengekomen is.

Ricardo Diz, zakenpartner en lid van de Raad van Bestuur van Lankhorst Euronete Brasil: “Dit is het begin van een lange verbintenis met de offshore-activiteiten in Brazilië en we zijn Petrobras dankbaar voor hun vertrouwen in en steun aan ons project.”

De nieuwe productievestiging in Brazilië heeft een oppervlakte van circa 5000 m2 en is gelegen in het industriegebied van Queimados in Rio de Janeiro op een locatie van 18.000 m2 met gemakkelijke toegang tot de havens van Rio de Janeiro en Sepetiba.

José Luis Gramaxo: “We hopen dat dit voor onze nieuwe fabriek in Rio de Janeiro de eerste van vele nieuwe, interessante ontwikkelingen in de nabije toekomst zal zijn en dat het onze aanwezigheid in de Zuid-Amerikaanse markten zal versterken.”

Naar verwachting zullen de eerste leveringen van het nieuwe contract in de tweede helft van 2012 plaatsvinden.

Meer… Royal Lankhorst Euronete