LINC wil congestiemaatregelen

  • binnenland

Logistiek Intermodaal Netwerk.com (LINC), een samenwerking tussen Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Vereniging Inland Terminal Operators (VITO) wil maatregelingen zien als er vertraging veroorzaakt wordt op de terminals in de haven van Rotterdam.

Als gevolg van de 24-uursstaking op de containerterminals in de haven van Rotterdam op 7 – 8 januari hebben de binnenvaart operators te kampen gehad met vertragingen die opliepen tot zeven dagen. Deze vertragingen deden zich vooral voor bij ECT (Delta en Euromax). Dit zou ook kunnen gebeuren bij storingen bijvoorbeeld. In de zomer van 2014 waren er ook vertragingen opgetreden. Toen zijn er gesprekken gevoerd met het Havenbedrijf Rotterdam om congestiemaatregelen te ontwikkelen die meteen inzetbaar moeten zijn bij calamiteiten.

Op dit moment zijn deze maatregelen er nog niet volgens LINC. En zijn er nog steeds vertragingen bij ECT.

LINC heeft aan het Havenbedrijf Rotterdam en ECT gevraagd om op korte termijn in gesprek te gaan over congestiemaatregelen.

Het Havenbedrijf heeft laten weten aan LINC hier zo snel mogelijk op terug te komen. ECT heeft laten weten er alles aan te doen om verdere vertragingen te voorkomen.

 

 

Related news

List of related news articles