Mammoet’s nieuwe PTC test programma voltooid

Vorige week is het test programma van Mammoet’s drie nieuwe PTC 140/200 DS (Platform, Twin ring, Containerized) kranen voltooid in westedorpe. De laatste testen omvatten een PTC 140 DS voor zien van een 140 meter main boom en een 106 meter luffing jib. De tip van de jib was meer dan 250 meter (920 voet) hoog. Binnen deze configuratie is de capaciteit van de kraan 100 ton en bij andere configuraties hebben de nieuwe kranen een capaciteit van 3200 ton. Mammoet is leidend in heavy lifting en transport, zij hebben deze kranen inhouse ontworpen voor grote constructieprojecten (zoals raffinaderijen en offshore constructies) over de hele wereld.

Een serie van drie extreme laadtesten zijn ondernomen, bij minimum radius dienstdoen:

  •  een lading van 1.000 ton is 7 meter zijwaarts getrokken;
  •  een kraan aan allerlei werkzaamheden onderworpen (zwenken, heffen, vieren en toppen) met een lading van 1.100 ton (dynamische laadtest);
  •  tot slot heeft de kraan een lading van 1,250 ton geheven voor de 125% overlaadtest.

De succesvolle voltooiing van het test programma betekent dat de nieuwe super zware lift kranen bewezen hebben zij de meest ongunstige ladingen kunnen hebben door middel van hun duizenden laadlijsten. Lloyd’s Register was getuige van alle tests. Deze PTC 140 DS zal worden ontmanteld en verscheept naar de Verenigde Staten waar deze zal in elkaar zal worden gezet voor het eerste project.

Meer… Mammoet