Meer dan 45 organisaties ingeschreven voor seminar ‘Design & Usability’ op 1 juni

Op dit moment hebben meer dan 45 verschillende organisaties zich geregistreerd voor deelname aan het seminar ‘Design & Usability’, dat op dinsdag 1 juni in Harlingen wordt gehouden. Het seminar wordt georganiseerd vanuit het innovatieplatform Shore Support.

Het thema ‘Design & Usability’ verwijst naar de manier waarop schepen worden ontworpen en uitgerust, en hoe de Shore Support filosofie kan worden geïmplementeerd in het ontwerp van het gehele schip. Zes organisaties geven gedurende het seminar een korte presentatie van 10 minuten waarna steeds een moment van discussie wordt ingelast. De discussies krijgen een bijzondere invulling door toepassing van het Lagerhuis concept.

Het ruim in…
Het Shore Support seminar ‘Design & Usability’ wordt gehouden in het ruim van een nieuwbouw schip bij Damen Shipyards Bergum, locatie Harlingen.

Project Shore Support
Het innovatie project Shore Support onderzoekt de sociale, wettelijke en technische mogelijkheden van walondersteuning voor kustvaartschepen om zo de veiligheid aan boord te bevorderen en een meer flexibele bemanningssamenstelling te creëren.

Meer informatie
Ga naar de website van HME voor het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven of neem contact op met Izabella van Tuijl, projectleider innovatie HME (T: (010) 44 44 333 of [email protected]).

Bron: Holland Marine Equipment, 20-05-2010;