Michelle van der Wees en Coen Bouhuys tot allereerste Young Maritime Representatives gekozen

Gisteravond, tijdens het Maritime Awards Gala 2013, zijn de Young Maritime Representatives bekend gemaakt. Michelle van der Wees en Coen Bouhuys zullen het komend jaar als ambassadeurs voor de maritieme sector aan de slag gaan. Jury-voorzitter en voorzitter van Nederland Maritiem Land, Arie Kraaijeveld: “Met de YMR’s geven we een gezicht aan de toekomst, innovatie en kansen die onze sector biedt. Michelle en Coen pasten allebei perfect in het profiel, zodat we beiden hebben laten winnen.” Het Maritime Awards Gala 2013 gold ook meteen als officieel startschot voor de Maritime Week.

Michelle van der Wees studeert voor Maritiem Officier aan de Rotterdam Mainport University en Coen Bouhuys is vierdejaars Maritieme Techniek aan de TU Delft. In de laatste ronde stonden ook Kevin Rijndertse (vierdejaars Stuurman alle Schepen, Instituut de Ruyter) en Lester Verhoef (derdejaars Logistiek & Technische Vervoerskunde, Rotterdam Mainport University) op de shortlist.

Arie Kraaijeveld: “Via deze Young Maritime Representatives willen we jongeren met de maritieme sector in aanraking brengen. Niet alleen via enthousiaste presentaties, maar ook bijvoorbeeld via social media. De komende jaren willen we investeren in studenten met een veelbelovende toekomst in onze sector.”

De jury van de Young Maritime Representative 2013 bestond naast Arie Kraaijeveld uit Willem Bijleveld (directeur Scheepvaart Museum), Jasper Groen (secretaris Stichting Zeilschip Eendracht), Gerrit Peekstok (voorzitter Jong Havenvereniging) en Hans Voorneveld (voorzitter VNSI). Zij beoordeelden alle kandidaten op maritieme affiniteit, creativiteit en passie.

Over de Maritime Week 2013
Onder het motto ‘Samen welvarend’ wordt van 31 oktober tot en met 9 november 2013 de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Tijdens de derde editie van de Maritime Week wordt de aandacht op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector gevestigd. Keppel Verolme is Silver Partner van de Maritime Week 2013.

Meer informatie via: www.maritimeweek.nl