Mijlpaal nabij: honderdste inschrijving bijscholing STCW hoogspanning

Quercus Technical Services afbeelding schip STCW hoogspanning

Bij Quercus Technical Services is een mijlpaal aanstaande: de honderdste inschrijving voor de bijscholing hoogspanning voor zeevarenden conform de herziening van het internationale STCW-verdrag, sinds februari dit jaar.

Aan de opleiding voor zeevarenden is hoogspanning toegevoegd in het verdrag Standards of Training, Certification and Watchkeeping (STCW). In dat verdrag staat dat alle werktuigkundigen en maritiem officiers voor 1 januari 2017 bijgeschoold moeten zijn om hun vaarbevoegdheidsbewijs te behouden.

De bijscholing moet ook worden gevolgd als schepen niet zijn voorzien van hoogspannings-installaties, zodat zeevarenden in de volle breedte van de maritieme bedrijfstak inzetbaar zijn. In de training bij Quercus leren deelnemers alles over veiligheid, maatregelen en procedures met betrekking tot hoogspanning op schepen.

De wijzing van het STCW-verdrag geldt internationaal en is per mei 2014 ook opgenomen in de Nederlandse wet zeevarenden en onderliggende regelgeving. Quercus is als eerste opleider in Nederland gecertificeerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur, om de officiële vijfdaagse bijscholingstraining conform STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2 te verzorgen.

Meer… Quercus

Related news

List of related news articles