Ministers bezoeken Karel Doorman in Sierra Leone

Ministers Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) hebben vandaag in Sierra Leone de Karel Doorman bezocht. Het Nederlandse schip van Defensie bracht daar afgelopen vrijdag hulpgoederen voor de strijd tegen ebola.

Met Liberia en Guinee is Sierra Leone het zwaarst getroffen door ebola. Met het bezoek lieten de ministers hun waardering blijken aan de bemanning van de Karel Doorman. Daarnaast wilden ze zich persoonlijk op de hoogte stellen van de inspanningen ter bestrijding van ebola. Het Joint Logistics Support Ship levert met het goederentransport een belangrijke bijdrage aan het indammen van de zeer besmettelijke en dodelijke ziekte.

De bewindsvrouwen spraken ook met president Ernest Bai Koroma van Sierra Leone en de nationale ebolacoördinator Paolo Conteh. Verder op het programma stond overleg met de leiders van VN-organisaties en bezoeken aan het Britse ebolahoofdkwartier en het Hastings Ebola Treatment Centre. Hier praatten de ministers met behandelend artsen en uitbehandelde patiënten. De door de Karel Doorman vervoerde goederen waren onder meer voor deze Britse behandelkliniek.

Meer… Defensie