MOCE 2015 was een groot succes!

Woensdag 22 april jl. vond de 9de editie plaats van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE). Maar liefst 4516 studenten, starters en (young) professionals verzamelden zich in het Beurs-WTC te Rotterdam om zich voor te bereiden op hun maritieme loopbaan, maar ook om een volgende stap te zetten in hun carrière. Want als het gaat om opleiding en carrière moeten er belangrijke keuzes gemaakt worden.

Het maken van keuzes
Om 11.00 uur werd de beurs officieel geopend door Harold W.M. Linssen, Havenman van het Jaar 2014 en Managing Director van Keppel Verolme B.V. In zijn openingsspeech benoemde hij vier belangrijke keuzemomenten: welke middelbare school, welk vakkenpakket, welke vervolgsopleiding of studie, en ten slotte, waar ga ik solliciteren? Ingrijpende keuzes die de rest van iemands loopbaan en leven beïnvloeden. Harold Linssen voelt zich betrokken bij deze keuzes en vindt dat het dan ook tijd is om de afstemming tussen opleidingsinstituten en bedrijfsleven beter te gaan regelen. Met MOCE wordt een deel van deze brug al geslagen, maar er liggen ook nog genoeg kansen, mogelijkheden en uitdagingen voor de industrie in het verschiet. De meer dan 100 aanwezige exposanten stonden de hele dag weer paraat om de bezoekers op weg of verder te helpen.

Dynamische sector
Dat de maritieme industrie niet stil staat, konden de bezoekers ervaren tijdens de bedrijfspresentaties. Interessante projecten kwamen aan bod van onder andere Imtech Marine over hoe hybride schepen een steeds belangrijkere plek zullen gaan innemen in de toekomst. Maar ook FUGRO over hun rol in de zoektocht naar het vliegtuig van vlucht MH370 (Malaysia Airlines) en Seaway Heavy Lifting en hun innovaties op het gebied van deepsea olie en gas. Een kleine greep uit het programma, want de vier presentatiezalen waren ook dit jaar weer goed gevuld. Een stukje verderop, op de MaritiemeVacaturebank.nl Kubus konden bezoekers terecht voor tips over het sollicitatieproces en konden ze hun CV laten checken wat dit jaar mede mogelijk werd gemaakt door Gertien Beijering van de GunfactorVerhoger. ’s Ochtends en ’s middags leverden ook de Young Maritime Representatives een bijdrage om jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding en/of baan in de maritieme industrie. Nieuw dit jaar was de MOCE Cinema: een echte bioscoop waar bezoekers met een bakje popcorn konden kijken naar bedrijfsfilms van topwerkgevers uit de sector.

Jubileum editie
Navingo B.V., de organisatie van MOCE kijkt weer terug op een energieke dag. Trots op alle bezoekers die hun beste beentje voor hebben gezet en trots op de exposanten die keihard gewerkt hebben om de bezoekers volop te inspireren. In 2016 viert MOCE haar 10de verjaardag, een heuse mijlpaal! Medio zomer 2015 zal de datum voor MOCE2016 bekend gemaakt worden en in het najaar van 2015 zal de website www.MOCE.biz weer up te date zijn. Blijf in de tussentijd op de hoogte door Facebook en Twitter in de gaten te houden.