MOCE2017: Meer dan alleen carrière

Op woensdag 19 april stond tijdens de elfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) het WTC Rotterdam onder andere in het teken van carrièremogelijkheden binnen de maritieme, offshore en energie sector. 3.522 studenten, starters en (young) professionals uit zowel binnen als buitenland ontmoetten 100 bedrijven. Naast het ontmoeten van potentiële werkgevers konden bezoekers meepraten tijdens live talkshows en werden er case studies, trainingen en bedrijfspresentaties gevolgd. Tot slot werd eenieders maritieme kennis getest tijdens een ludieke quiz. Tekst gaat verder onder de video.

“Combinatie van duurzaamheid en transitie, daar zitten wij middenin”, aldus Thom Koning van Our Oceans Challenge gedurende de officiële opening van MOCE2017. Met de verschillende nieuwe onderdelen stond het thema transitie ook centraal tijdens MOCE2017. Op Community Square: ‘Dé plek voor een goed gesprek’, een nieuwe plek op de beursvloer, werd traditioneel de scheepsbel geluid om de beurs te openen. Bezoekers konden hier meepraten tijdens live talkshows over kansen op carrièrevlak door deze energietransitie. Ook de invloed van automatisering op carrièrekansen en de toekomst op de Noordzee werden besproken.

“De hele sector moet een omslag maken. De beeldvorming van studenten moeten we ombuigen, zodat zij enthousiast raken over het meewerken aan een sector in transitie”, aldus Gaby Wullink van the Hague Applied Sciences, tijdens een van de talkshows.

Kennis delen is kracht
Een aantal bezoekers zijn met een actueel probleem aan de slag gegaan tijdens Case Studies van diverse bedrijven. Ook werden de bedrijfspresentaties weer goed bezocht en werd dit jaar voor het eerst een gecertificeerde training aangeboden. Dit maakte MOCE2017 naast een platform voor carrière, ook een plek voor kennisdeling.

Trots met deze vernieuwde editie
Het carrière event werd afgesloten met een business borrel op de beursvloer, aangeboden door Navingo. Navingo kijkt trots terug op deze vernieuwde editie van MOCE. “De interactie tussen bezoekers en de panelleden tijdens de talkshows was inspirerend”, vertelt Annemieke den Otter, verantwoordelijk voor de events van Navingo. “Wij zijn trots dat wij samen met onze partners weer een mooi evenement hebben neer kunnen zetten en dat zij ondanks de lastige periode toch weer op zoek zijn naar nieuwe collega’s.” Komende zomer wordt de datum bekend gemaakt voor MOCE2018.