Modulair werkplatform QuikDeck naar Europa

Sinds kort is het uitvouwbare, modulaire werkplatform QuikDeck, onder meer voor gebruik in de maritieme en offshore (wind) industrie, ook in Europa verkrijgbaar. Het systeem werd tien jaar geleden in de Verenigde Staten ontwikkeld en werd door Quikdeck Europe BV, een nieuw bedrijf uit hetzelfde nest als Sky-Access BV, naar Europa gehaald.

Directeur Ronny van Baal somt de voordelen op: “Quikdeck heeft een toegestane belastbaarheid van 360 kg per vierkante meter en is daarmee een alternatief voor de conventionele hangsteiger, die een maximaal toegestane belastbaarheid van  150 kg per vierkante meter heeft. Daarnaast is het gewicht van QuikDeck aanzienlijk lager ten opzichte van een hangsteiger, voor de opbouw is minder materiaal nodig, waardoor ook de opbouwtijd vier keer sneller dan die van een hangsteiger is, en heeft het platform 30% minder contactpunten, die ook nog eens eenvoudig zelf te verplaatsen zijn.”

Rijkswaterstaat is launching customer van QuikDeck Europe, het systeem wordt momenteel gebruikt om het Atrium in hun gebouw in Maastricht te schilderen. Van Baal: “Daarnaast is veel belangstelling voor het systeem vanuit de maritieme en offshore industrie.