MV NileDutch Rotterdam doopplechtigheid

Op donderdag 21 mei 2015 vond de doop plaats van het vierde nieuwbouwschip, de MV NileDutch Rotterdam op Transnet Terminals in Kaapstad, Zuid-Afrika. Joyce Kerkvliet, echtgenote van Rutger Ruigrok, Voorzitter van de Raad van Commissarissen NileDutch, is de doopvrouw van de MV NileDutch Rotterdam. De doopceremonie werd bijgewoond door Bonnie Horbach, Consul-Generaal van de Nederlandse ambassade in Kaapstad, havenautoriteiten, zakelijke partners, klanten en medewerkers van NileDutch. NileDutch breidt haar vloot uit met vier speciaal ontworpen containerschepen voor een betere dienstverlening in de belangrijkste markten van West-Afrika. Deze schepen zullen in Nederland worden geregistreerd en onder de Nederlandse vlag varen.

Geoptimaliseerd design voor West-Afrika
De afmetingen en de dekuitrusting van de vier nieuwe schepen zijn volledig afgestemd op de havens die ze in West-Afrika zullen aandoen. Dat zorgt ervoor dat NileDutch deze belangrijke markt nog beter kan bedienen. Elk schip heeft een capaciteit van 3510 TEU (1530 in het ruim en 1980 op de luiken). De motoren met een vermogen van 20.000 kW zorgen voor een operationele efficiëntie en hebben een lage impact op het milieu. De schepen hebben een totale lengte van 224 meter, zijn 34,8 meter breed en hebben een diepgang van 12,5 meter. De nieuwe schepen zullen operationeel zijn op de drukke lijndienst tussen West-Afrika en het Verre Oosten.

Over NileDutch
NileDutch Africa Line BV is een van de 25 grootste containerrederijen ter wereld en is gespecialiseerd in de exploitatie van lijndiensten tussen West-Afrikaanse havens en Europa, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Met meer dan 30 jaar ervaring en vestigingen wereldwijd heeft NileDutch een bijzonder uitgebreid netwerk in West-Afrika. Dankzij de lokale aanwezigheid kan NileDutch snel anticiperen op de markt en een doeltreffende dienstverlening bieden.

De stad Rotterdam
Rond het jaar 800 ontstond een kleine nederzetting aan de rivier de Rotte. Toen er rond 1270 een dam in de rivier werd gebouwd werd de naam veranderd in Rotterdam. Sindsdien is Rotterdam uitgegroeid tot de grootste haven van Europa, in het midden van een dicht netwerk van water-, spoor- en wegverbindingen. Lading wordt voor een groot deel van de regio via Rotterdam getransporteerd. Meerdere grote petrochemische bedrijven zijn in de buurt van de haven gevestigd. Rotterdam is een belangrijk centrum van handel en industrie en heeft een universiteit en enkele bekende musea. Het hoofdkantoor van NileDutch bevindt zich in Rotterdam.

Meer… NileDutch 

Related news

List of related news articles