N-Sea vindt twee zeemijnen en een granaat in Duitse Noordzee

Voor het project BorWin3 van TenneT heeft N-Sea bodemonderzoek verricht op de Duitse Noordzee. Tijdens het onderzoek zijn er twee zeemijnen en een granaat gevonden. De zeemijnen zijn ter plekke vernietigd door N-Sea onder toezicht van de Duitse explosievenopruiming service. De granaat is met een mobiel röntgenapparaat ontdekt en aan boord gebracht.

N-Sea opereerde vanuit de Eemshaven voor dit project met een lokaal team die alle nearshore en offshore schepen aanstuurde. Vier survey schepen werden gebruikt, waaronder de Noordhoek Pathfinder.

CEO N-Sea Gerard Keser: “Ondanks de vele uitdagingen en de ingewikkeldheden van dit project, hebben we met succes drie explosieven geïdentificeerd en vernietigd en zijn we trots dat wij bij zo’n belangrijk project betrokken zijn geweest. We zijn heel blij dat wij voor een efficiënte en veilige service hebben kunnen zorgen, zonder incidenten, wat past bij onze altijd ‘safe, sound and swift’ manier van werken.”

BorWin3 (900 megawatt) brengt windenergie van Duitse Noordzee aan land voor 1 miljoen huishoudens. TenneT bouwt tot 2019 ruim 7.000 megawatt aan aansluitcapaciteit voor wind op zee en draagt daarmee bij aan realisering doelstellingen Duitse regering