Nederlandse filmpremière: “SWITCH: Discover the Future of Energy”

Switch

Zorgt ‘fracking’ om schaliegas te produceren voor drinkwatervervuiling? Hoe gevaarlijk is kernenergie? Raakt de olie op? Kunnen kolengestookte centrales schoner draaien? Zal hernieuwbare energie straks de belangrijkste energiebron zijn? Wie naar de Nederlandse première van de film SWITCH: Discover the future of energy op 15 oktober in Amsterdam komt, krijgt antwoorden. Deelname is gratis.

De veelgeprezen documentairefilm draait op 15 en 16 oktober in de Amsterdam RAI tijdens Offshore Energy Exhibition & Conference. In Switch reist energiespecialist Scott Tinker de wereld rond en bezoekt de belangrijkste plekken waar energie wordt geproduceerd. Van kolenwinning tot zonne-energie en van olie tot biobrandstoffen.

De organisatie van Offshore Energy verwacht dat de kijkers onder de indruk zullen zijn. Conference Manager Femke-Perlot Hoogeveen die de film naar Nederland haalde: “Veel van de plekken die Tinker bezoekt zijn niet toegankelijk voor publiek en nog nooit op film vertoond, zoals de gigantische waterkrachtcentrale in een berg in Noorwegen.”

De documentairemaker Tinker spreekt met regeringsleiders, captains of industry en wetenschappelijke instellingen. Switch is in de Verenigde Staten vertoond op honderden hogescholen en universiteiten en maakt daar deel uit van het Energy Awereness & Efficiency Program van de Geological Society of America. De film is sinds kort ook beschikbaar voor vertoning buiten de Verenigde Staten.

Kijk voor meer informatie over Switch op www.switchenergyproject.com.

Voor meer informatie over Offshore Energy ga naar www.offshore-energy.biz