Nieuw energiesysteem van WhisperPower is groot succes

De introductie van de WhisperPower Genverter lijn, met als basis een variabele toeren diesel generator, verloopt succesvol. Het Genverter systeem blijkt de ideale oplossing voor de energievoorziening aan boord van jachten en kleine beroepsvaartuigen. Het systeem is stiller, zuiniger en schoner dan conventionele generatoren.

De Genverter is er in een Basic en een Hybride uitvoering.
De Genverter, M-GV 4 Basic is een variabele toeren 3.8 kVA, 230 V diesel generator. Het aantal toeren wordt aangepast aan de energiebehoefte; meer vraag, meer toeren, minder vraag, minder toeren. Deze Variabele Speed Techniek© waarbij een Permanent Magneet vliegwiel dynamo wordt toegepast maakt het systeem compacter en stiller. De in het vliegwiel van de motor geïntegreerde Permanent Magneet dynamo heeft een veel hoger rendement dan traditionele vaste toeren dynamo’s. (94%) . In combinatie met het variabele toeren concept levert dit een forse brandstofbesparing op (gemiddeld 25%) ten opzichte van conventionele systemen, met daarbij minder onderhoud en een langere levensduur.

De Hybride uitvoering, de Genverter, M-GV 7i, combineert de Genverter Basic techniek met een sinus omvormer en een 3 traps acculader . Het totale vermogen van het systeem is 7 kW bij een piekvermogen van meer dan 10 kW. Het systeem werkt als volgt. De dieselgenerator draait alleen om de accu te laden of om grotere AC verbruikers te voeden en schakelt bij lage belasting af. De aangesloten 230 V apparaten blijven (onderbrekingsvrij) werken op de sinus omvormer van 3.5 kW (7 kW piek) die aangesloten is op de 24VDC boordaccu. Bij 12 Volt systemen levert de omvormer 2 kW continu vermogen. Er is ook een 48 VDC uitvoering.

Het systeem wordt geleverd met WhisperPower Gel of AGM accu’s (naar keuze), die worden geladen wanneer de Genverter op walstroom is aangesloten. Als de accu een bepaald ontladingspunt genaderd is en er geen landaansluiting is, schakelt de dieselmotor automatisch weer in om de verbruikers over te nemen en de accu te laden. Een lage landspanning of amperage wordt automatisch gecompenseerd door de accu/ omvormer (bijbuffer functie).

Bron: Whisper Power, 04-05-2011;