Nieuw heavy-lift record voor Jumbo

Het heavy-lift schip ‘Jumbo Kinetic’ van Jumbo heeft een gigantische wastoren van 1.1929 ton opgetild en van China naar Saoedi-Arabië gebracht. Dit is de zwaarste lading en transport voor Jumbo ooit. Het ultra zware transport is voor Samsung Engineering voor het JUPC-project in Saoedi-Arabië. De toren is ruim 101 meter lang, 10 meter breed en ruim 11 meter hoog.

Heavy Lift record voor Jumbo het team aan dek pb 7-8-2019
Het Jumbo team aan dek met de gigantische wastoren. Foto, Jumbo.

Het gespecialiseerde team van Jumbo zorgde voor het veilig laden, het vastmaken op zee en transport van 4 kolommen van Zhangjiagang in China en de grote wastoren vanuit Pyeongtaek in Korea naar Jubail in Saoedi-Arabië.

Voor dit project werkten de ingenieurs en kapiteins van Jumbo nauw samen met hun klanten om een ​​oplossing op maat te maken. Om de ultra zware en complexe lading mogelijk te maken was een slimme en nauwkeurige logistieke planning essentieel.

De Jumbo Kinetic komt uit de K-klasse familie en is uitgerust met twee kranen van 1500 ton met een gecombineerd hefvermogen van 3000 ton. Omdat het het grootste zware-hefschip in zijn klasse is, bieden de kranen een groter bereik dan schepen met minder hefvermogen.

De wastoren aan boord van de Jumbo Kinetic. Foto, Jumbo.