Nieuw heavy-lift record voor Jumbo

  • binnenland

Het heavy-lift schip ‘Jumbo Kinetic’ van Jumbo heeft een gigantische wastoren van 1.1929 ton opgetild en van China naar Saoedi-Arabië gebracht. Dit is de zwaarste lading en transport voor Jumbo ooit. Het ultra zware transport is voor Samsung Engineering voor het JUPC-project in Saoedi-Arabië. De toren is ruim 101 meter lang, 10 meter breed en ruim 11 meter hoog.

Heavy Lift record voor Jumbo het team aan dek pb 7-8-2019
Het Jumbo team aan dek met de gigantische wastoren. Foto, Jumbo.

Het gespecialiseerde team van Jumbo zorgde voor het veilig laden, het vastmaken op zee en transport van 4 kolommen van Zhangjiagang in China en de grote wastoren vanuit Pyeongtaek in Korea naar Jubail in Saoedi-Arabië.

Voor dit project werkten de ingenieurs en kapiteins van Jumbo nauw samen met hun klanten om een ​​oplossing op maat te maken. Om de ultra zware en complexe lading mogelijk te maken was een slimme en nauwkeurige logistieke planning essentieel.

De Jumbo Kinetic komt uit de K-klasse familie en is uitgerust met twee kranen van 1500 ton met een gecombineerd hefvermogen van 3000 ton. Omdat het het grootste zware-hefschip in zijn klasse is, bieden de kranen een groter bereik dan schepen met minder hefvermogen.

De wastoren aan boord van de Jumbo Kinetic. Foto, Jumbo.
Related news

List of related news articles