Nieuw: infobeurs voor watersporters in Rotterdam

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Met al het water oefent Rotterdam ook een grote aantrekkingskracht uit op watersporters, die elk jaar in grotere getale de vaarwegen en havens van Rotterdam bezoeken. Daarom verdient de Maasstad ook (weer) een Watersportbeurs, waar watersporters volop worden geïnformeerd hoe zij veilig en vlot door de havens kunnen varen. Die beurs wordt gehouden op zaterdag 24 maart aan boord van het cruiseschip Horizon aan de Wilhelminapier in Rotterdam.

Tijdens de beurs op het mps Horizon geven Port of Rotterdam en organisator Vaarschool Warekoers uitleg over het varen met een pleziervaartuig op vaarwegen waar ook de beroepsvaart actief is en over de (noodzakelijke) communicatie. Ook de stichting ‘Varen doe je samen’ – speciaal opgericht om meer wederzijds begrip te bevorderen tussen beroepsvaart en pleziervaart  is aanwezig om watersporters voor te lichten.
Mensen van Brandweer Rotterdam-Rijnmond zijn op de Horizon om te vertellen over brandveiligheid aan boord van recreatievaartuigen. Port of Rotterdam geeft uitleg over het marifoongebruik en Vaarschool Warekoers doet dat over vaarbewijzen en het marifooncertificaat. De vaarschool heeft ook nog wat aanbiedingen in petto.
Organisator is de oprichter van Vaarschool Warekoers Rinus de Bruin. Die vaart en kent de dagelijkse praktijk als geen ander.
De beurs wordt gehouden voor de start van het vaarseizoen. Het Rijncruiseschip Horizon zal 24 maart afgemeerd zijn bij de Kop van Zuid aan de Wilhelminakade, tussen het Nieuwe Luxor en LantaarnVenster. De beurs duurt van 9.30 uur tot 17.00 uur en de toegang bedraagt 4 euro per persoon.

Meer… Watersportbeurs Rotterdam