Nieuw kantoor en Managing Director voor Damen Marine Components

Damen Marine Components (DMC) heeft de officiële opening van haar nieuwe hoofdkantoor in Hardinxveld-Giessendam gevierd. Ook is tijdens de opening Mark Visser geïntroduceerd als nieuwe managing director. Hij volgt daarmee Steef Staal op, die binnenkort met pensioen gaat na 15 jaar bij DMC en in totaal 46 jaar bij de Damen Shipyards Group te hebben gewerkt.

Steef Staal en Mark Visser in het nieuwe kantoor van Damen Marine Components
Steef Staal en Mark Visser in het nieuwe kantoor van Damen Marine Components

Het nieuwe hoofdkantoor werd geopend door Beer Damen, de zoon van Damen Shipyards Group bestuursvoorzitter Kommer Damen. Er waren 350 gasten tijdens de opening onder wie klanten, leveranciers, relaties en collega’s.

Steef Staal heeft veel bijgedragen aan het succes van Damen

Tijdens de openingsspeech werd de vertrekkende managing director Steef Staal bedankt, voordat hij in februari 2020 afzwaait. Wanneer hij dan 46 jaar voor Damen heeft gewerkt, is het een understatement om te zeggen dat hij door de jaren heen veel heeft bijgedragen aan het succes van de Damen Shipyards Group.

Ook werd Mark Visser officieel geïntroduceerd, die op 1 oktober is begonnen als nieuwe managing director van DMC, komend van Damen’s High Speed Craft business unit.

DMC heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke expansie doorgemaakt. De fusie met Van der Velden Marine Systems in 2018, de overname van WK Hydraulics eerder dit jaar en de oprichting van Damen Winch Technology. Het nieuwe hoofdkantoor fungeert als werkplek voor een team van ongeveer 100 mensen, en bestaat uit nieuwe kantoren en nieuwe productieruimten.

Expertise in-huis

In aanvulling op DMC’s productiefaciliteiten in Polen en China, is ook het nieuwe complex in Hardinxveld-Giessendam uitgerus voor staalwerk en hydraulisch assemblagewerk. Ook is er een professionele spuiterij en een groot magazijn voor de opslag van alle soorten onderdelen.