Nieuwe opleiding ‘Scheepsbouwkunde Delft’

Hogeschool Rotterdam en Hogeschool INHOLLAND bundelen expertise Per 1 september nieuwe opleiding ‘Scheepsbouwkunde Delft’
 
DELFT – Hogeschool Rotterdam en Hogeschool INHOLLAND hebben hun expertise op het gebied van Scheepsbouwkunde gebundeld en bieden per 1 september 2003 een vernieuwde opleiding aan onder de naam ‘Scheepsbouwkunde Delft’. Dit is de enige opleiding in Nederland waar Scheepsbouwkunde ingenieurs (ing.) worden opgeleid. De hogescholen zijn overtuigd dat de arbeidsmarkt voor scheepsbouwkundigen het best wordt bediend door de opleiding op een locatie aan te bieden. Voor de locatie Delft is gekozen vanwege het karakter van de stad en de aanwezigheid van de voorzieningen op dit terrein. Op een aantal vlakken zal er worden samenwerkt met de Technische Universiteit Delft. 


Beide hogescholen hadden ieder een eigen opleiding op dit gebied in Rotterdam en Haarlem. De opleiding van de Hogeschool Rotterdam is deze zomer in één keer overgegaan naar de nieuwe locatie in Delft. Hogeschool INHOLLAND bouwt haar opleiding Scheepsbouwkunde in Haarlem geleidelijk af. Scheepsbouwkunde Delft wordt gehuisvest in het gebouw van Hogeschool INHOLLAND op de Kalfjeslaan 2 in Delft.

Bron: ANP – Port Press, 14-10-2003;