Nieuwe Raad van Commissarissen voor Dieseko Group

Nadat investeringsmaatschappij NPM Capital in november 2013 een meerderheidsbelang nam in Dieseko Group, fabrikant en wereldwijd marktleider in hydraulische trilblokken en aggregaten, hebben de aandeelhouders per 1 februari een nieuwe RvC aangesteld. Deze bestaat uit voorzitter Louwrens Dijkstra (1955, foto), Wim van Aalst (1947) en Paul van Es (1950). Met hun ruime ervaring in diverse offshore- en emerging markets zullen zij de directie van Dieseko adviseren over de financiering, strategie, productontwikkeling en over de internationale expansie van het bedrijf.

Ton Kraak, CEO van Dieseko, is verguld dat Dijkstra met zijn heldere visie op acquisities de rol van voorzitter op zich wil nemen: “Aangevuld met de uitgebreide kennis en ervaring van de andere nieuwe RvC leden en hun uiteenlopende individuele kwalificaties hebben we vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.”

Dijkstra zelf is eveneens enthousiast over zijn nieuwe functie als voorzitter: “Dieseko is een prachtig bedrijf met een enorm groeipotentieel. Iets wat we goed en gericht moeten benutten. Het is een uitdaging en het geeft voldoening om mijn ervaring van de internationale markten in te zetten voor Dieseko en daarbij het zittende management te enthousiasmeren.”

Over de RvC leden
RvC voorzitter Louwrens Dijkstra heeft veel ervaring in emerging markets als China en Brazilië, markten waarin Dieseko verder wil groeien. Hij was jarenlang algemeen directeur bij Hyva, een onderneming die onderdelen fabriceert voor de mondiale voertuigenindustrie.

De ervaring van Dijkstra wordt aangevuld door RvC lid Wim van Aalst, thans CEO van NileDutch Holding, een nichespeler op het gebied van zeetransport. Dieseko heeft Van Aalst gevraagd vanwege zijn uitgebreide persoonlijke netwerk in Afrika. De fabrikant van hydraulische trilblokken en aggregaten wil de activiteiten in deze regio verder ontwikkelen.

Paul van Es completeert de nieuwe RvC. Hij heeft als oprichter aan de basis gestaan van Dieseko Holding. Zijn kennis van de organisatie en zijn uitgebreide ondernemerservaring moeten het management ondersteunen in het behalen van de doelstellingen op het gebied van productontwikkeling en marktdiversificatie.

Meer… Dieseko

 

Related news

List of related news articles