Cruiseschip Sky Princess. Foto, Kees Torn

Nog drie cruiseschepen met bemanning naar Rotterdam

In totaal komen er deze week drie cruiseschepen naar Cruiseport Rotterdam. Ze komen naar Rotterdam om bemanning van de Holland America Group te repatriëren. Het tweede cruiseschip met gestrande bemanningsleden is vannacht aangekomen bij Cruiseport Rotterdam. In de avond komt er nog een repatriëringsschip richting naar de Rotterdamse haven. Naast de Holland America Line gaat het ook om bemanningsleden van de rederijen Seabourn en Princess.

Cruiseschip Sky Princess. Foto, Kees Torn
Cruiseschip Sky Princess. Foto, Kees Torn
Cruiseschip Sky Princess. Foto, Kees Torn

Sky Princess had 100 bemanningsleden aan boord die moeten worden gerepatriëerd. De Nieuw Statendam komt vanavond aan. Dit schip vertrekt de volgende dag in de middag weer. Ook hier gaat het om de repatriëring van zo’n 100 bemanningsleden. Woensdag 13 arriveert om 17:00 uur Seabourn Ovation met zo’n 150 bemanningsleden aan boord. Dit schip vertrekt de volgende dag aan het einde van de middag.

Al deze bemanningsleden zijn op weg naar huis. Ze worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming in georganiseerde volgorde. Dit gebeurt in overleg met de autoriteiten en conform de thans geldende stringente hygiëne maatregelen. De komst van deze schepen is door alle autoriteiten goedgekeurd. Alles gaat conform de huidige verscherpte regels van de RIVM.

View on Twitter.