Odfjell Terminals Rotterdam overgenomen door Koole Terminals

Koole Terminals heeft op 20 september 2018 Odfjell Terminals Rotterdam overgenomen. De terminal wordt geïntegreerd in het Koole-netwerk en gaat verder gaan onder de naam Koole Tankstorage Botlek. Met deze overname groeit Koole Terminals van 2,2 naar 3,8 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit.

Odfjell Terminals in Rotterdam. Foto, Koole Terminal.

Koole Tankstorage Botlek vormt met de bestaande terminals Koole Tankstorage Pernis en Koole Tankstorage Minerals een sterk netwerk in de Rotterdamse haven.  Terminals.

Koole Tankstorage Botlek slaat zowel chemische als minerale olieproducten op. Tevens beschikt het over een PID-faciliteit, die onafhankelijke productdistillatiediensten levert.

Deze acquisitie geeft Koole Terminals de mogelijkheid om hun positie in de circulaire economie verder uit te breiden door de opslag van duurzame grondstoffen en productie van biobrandstoffen.

Koole Terminals is een onafhankelijk liquid bulk tankopslagbedrijf met het hoofdkantoor in Zaandam. Koole Terminals exploiteert 3,8 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit op negen terminals in drie landen en heeft een aanvullende vloot van binnenvaartschepen en coasters om haar klanten te bedienen.