Offshore klus voor Boskalis in Taiwan en Denemarken

Boskalis heeft twee offshore contracten binnen gehaald met een gezamenlijke waarde van zo’n 85 miljoen euro. In Taiwan gaat Boskalis erosiebescherming aanbrengen rond de funderingen voor het nieuwe offshore windpark Yunlin. En in Denemarken wordt een 4 kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem geïnstalleerd. De uitvoering van beide projecten staat gepland voor 2020.

Foto: Boskalis

Het contract voor de erosiebescherming voor het offshore windpark Yunlin is toegekend door Yunneng Wind Power Co. Ltd. en omvat het aanbrengen van steen op de zeebodem rond de 71 monopile funderingen als erosiebescherming. Er wordt een valpijpschip ingezet voor het aanbrengen van in totaal 325.000 ton steen afkomstig uit lokale groeves in Taiwan. De werkzaamheden gaan begin 2020 van start en worden naar verwachting eind 2020 voltooid.

Voor het Deense bedrijf Energinet Gas TSO gaat Boskalis een nieuwe, 4 kilometer lange, 36-inch gaspijpleiding van Jutland naar het eiland Funen in de Deense Lillebaelt aanleggen. Het project omvat pre-trenching werkzaamheden, het trekken van de pijpleiding, het aanleggen van kofferdammen en steenstortwerkzaamheden ter bescherming van de pijpleiding.

Innovatief guiding roller systeem

Nieuw bij dit project is dat er een bocht in de pijpleiding moet worden gemaakt, waarvoor een innovatief zogenoemd guiding roller systeem wordt gebruikt. Het project, waarbij een sleephopperzuiger, een valpijpschip en een backhoe dredger worden ingezet, combineert diverse specialistische activiteiten van Boskalis.

View on Vimeo.