Open dag MARIN trekt recordaantal bezoekers

  • buitenland

Open_dag_2014_08-11-14_12-40-03_RB_klein

Afgelopen zaterdag, 8 november, hebben er meer dan 5.500 geïnteresseerden een kijkje in de keuken van het maritieme kennisinstituut MARIN genomen. Tijdens de tweejaarlijkse open dag, die deze keer in de Maritime Week viel, waren alle testfaciliteiten te bezichtigen. Een groot aantal werknemers en vrijwilligers vertelden enthousiast over de test- en meetwereld van de maritieme sector. Young Maritime Representative, en kersverse winnaar van de “Van Hengel-Spengler” prijs, Guus van Fulpen, reisde af naar Wageningen.

Tal van demonstraties schetsten een beeld over wat er allemaal komt kijken bij het testen van bijvoorbeeld scheepsrompen, schroeven en offshore installaties. In de diverse bassins kunnen vrijwel alle weer- en golfcondities gesimuleerd worden. Dit stelt onderzoekers in staat om het gedrag van modellen in de meest ruige weersomstandigheden in kaart te brengen en ontwerpen te optimaliseren. Verder konden bezoekers zelf en stuk varen in de ‘Full Mission Bridge Simulator’. Roergangers kregen een hartslagmeter om, bij het uitvoeren van diverse manoeuvres ging menig hartslag omhoog. Dit illustreert hoe indrukwekkend en realistisch hedendaagse vaarsimulators zijn.

Luitenant ter zee Guus van Fulpen, winnaar van de ‘Van Hengel-Spengler’ prijs voor zijn scriptie ‘Op weg naar een more electric submarine’, had speciale interesse voor het vrijvarende onderzeebootmodel die tentoongesteld werd. Daar ontmoete hij directeur Bas Buchner die tekst en uitleg vroeg over zijn uitgevoerde onderzoek.

Andere Highlights van de Maritime Week
10 november: gastles bij Wärtsilä in Schiedam door vice president services Fred van Beers
11 november: gastles bij Heerema in Zwijndrecht door CEO Jan-Pieter Klaver
12 november: Wereldwatercollege TU Delft met o.a. een workshop door Jan van der Tempel, CEO van Ampelmann
13 november: McPort event bij Educatief Info Centrum Mainport Rotterdam
13 november: Offshore Network Symposium op de RDM Campus in Rotterdam
14 november: gastles bij P&O Ferries in Rozenburg door de voorzitter van de KVNR Tineke Netelenbos

Meer… MARIN en Nederland Maritiem Land 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten