Peterson SBS investeert flink in mobiele kranen

Logistieke dienstverlener Peterson SBS heeft twee grote mobiele telescoopkranen aangeschaft. Beide hebben een hefcapaciteit van 130 ton en worden voornamelijk ingezet voor het laden en lossen van bevoorradingsvaartuigen in Den Helder.

Beide kranen van het merk Faun hebben een lengte van bijna 15 meter en een gewicht van 60 ton. Met de uitschuifbare hoofdmast kunnen lasten tot een hoogte van 60 meter worden getild. Elke kraan wordt voortgestuwd door een 530 pk (390 kW) sterke 4-cilinder Mercedes Benz dieselmotor. Ze dienen als vervanging van twee oudere kranen.

“Met de aanschaf van de kranen”, stelt Peter de Bie, Manager Base Operations van Peterson SBS, “hebben we ingespeeld op de wensen van onze klanten. Dit betreft een achttal oliemaatschappijen waarvoor ons bedrijf in Den Helder de logistieke dienstverlening verzorgt. Ondanks de economische crisis vinden wij het toch verantwoord om in nieuw materieel te investeren. Wij beschouwen het als een investering voor de toekomst en hebben dan ook niet voor de goedkoopste, maar wel voor de beste oplossing gekozen.”

De beide Fauns, die ondertussen al volop in bedrijf zijn op onder andere de Paleiskade en de Nieuwediepkade, worden ingezet bij het laden en lossen van de vloot van 14 bevoorradingsvaartuigen waarmee dagelijks vanuit Den Helder 130 vaste platformen en een aantal booreilanden en accommodatieplatformen worden bevoorraad.

Met deze aanzienlijke investering bewijst Peterson SBS dat zij als innovatieve logistieke dienstverlener haar klanten optimaal blijft voorzien van hoogstaande dienstverlening met de allerhoogste veiligheidseisen in het nog altijd groeiende aanbod in materialen ten behoeve van offshore industrie in Den Helder.

Peterson SBS maakt deel uit van de wereldwijd opererende PCU Group, toonaangevend in geïntegreerde logistieke oplossingen voor de olie- en gasindustrie alsmede voor de agri- en de minerale bulksector. Daarnaast voert de groep een breed scala aan kwaliteitsinspecties uit voor deze sectoren, waartoe het bedrijf onder meer over een groot aantal eigen laboratoria beschikt. De offshoredivisie telt circa 650 medewerkers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Eén van de twee nieuwe Faun mobiele telescoopkranen van Peterson SBS in Den Helder.

Bron: Peterson SBS, 27-07-2010;