Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima opent het nieuwe hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep te Zwijndrecht.

Prinses Máxima opende het pand officieel door het doek van het nieuwe logo van het bedrijf te laten vallen, in het bijzijn van medewerkers, klanten en relaties van Van Leeuwen uit binnen- en buitenland. Ballonnen, confetti en muziek onderstreepten het feestelijke moment. De Prinses kreeg een rondleiding door het nieuwe kantoorpand en de nabij gelegen buizenhandel en -opslag.

Gastheer tijdens de opening was Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Van Leeuwen Buizen Groep, medegastheer was Joop Sassen, CEO. Onder de aanwezigen waren de Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, Jan Franssen, en de Burgemeester van de gemeente Zwijndrecht, Antoin Scholten. Ook voormalig Bestuursvoorzitter de heer Clarien Rietberg en mevrouw Nelly Rietberg-Van Leeuwen, dochter van de oprichter van het bedrijf, waren bij de officiële opening aanwezig.

Het nieuwe hoofdkantoor is gelegen op de meest westelijke punt van het terrein Swinhaven, aan de Oude Maas. Op het terrein bevinden zich reeds jaren de kantoren, magazijnen en de buitenopslag van de Zwijndrechtse vestiging van Van Leeuwen. De gebruikte bouwmaterialen zijn geïnspireerd op de omgeving, zoals het water en de rietkragen van het naastgelegen rivierlandschap. De toepassing van zonne- en windenergie en warmte-koude opslag maakt het kantoor één van de meest energiezuinige in Nederland.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “De nieuwe kantooromgeving is inspirerend door het weidse zicht op de rivier de Oude Maas maar vooral door het uitzicht op het buizenopslagterrein van waar klanten over de hele wereld onze buizen krijgen geleverd. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor zal Van Leeuwen haar strategie en groei verder richting geven. We zijn er trots op dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima de officiële opening heeft verricht.”

Meer… Van Leeuwen Buizen