Producent waterturbines TOCARDO betreedt Koreaanse markt

Tocardo International, de internationaal toonaangevende producent van waterturbines, heeft een dealership-overeenkomst gesloten met het Duits-Koreaanse bedrijf Korwind voor de levering in Zuid-Korea van turbines die elektriciteit uit getijdenstromen opwekken.

Korwind heeft ruime ervaring met de Zuid-Koreaanse markt voor duurzame energie en een sterke staat van dienst in het opzetten van handelsrelaties tussen Korea en Noordwest-Europa.

Het Nederlandse Tocardo is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat tegen commercieel haalbare voorwaarden waterturbines levert die elektriciteit opwekken uit getijden- en andere krachtige waterstromen, zowel op zee als in rivieren. De turbines zijn gebaseerd op door Tocardo zelf ontwikkelde en geteste technologie.

Uit oogpunt van de natuurlijke en economische omstandigheden is Zuid-Korea een van de meest veelbelovende markten ter wereld voor het opwekken van getijdenenergie. Tocardo kan deze markt dankzij de dealership-overeenkomst met Korwind als een van de eerste commerciële partijen betreden.

Korwind zal zijn uitgebreide netwerk van contacten met bedrijfsleven en overheid gebruiken om toepassing van Tocardo’s geavanceerde waterkrachttechnologie in Zuid-Korea te bevorderen.

Tocardo heeft zijn positie in Zuid-Korea tevens versterkt door het sluiten van een Research & Development-overeenkomst met Blue Ocean Power, gericht op een installatie in snelstromend water bij Saemankeum om de effectiviteit van de 1MW waterturbine te demonstreren. Deze installatie benut zowel inkomend en uitgaand tij als constante zeestromen en is daarom bij uitstek geschikt om de hoge efficiency van de Tocardo-turbines te demonstreren.

Hans van Breugel, CEO van Tocardo, zegt: “Wij zijn zeer ingenomen met de overeenkomst met Korwind, dat niet alleen specialist is in duurzame energie en waterkracht maar ook over uitgebreide contacten in de Zuid-Koreaanse markt beschikt. In Zuid-Korea wordt veel in duurzame energie geïnvesteerd. Er zijn op dat gebied veel interessante activiteiten gaande en getijdenenergie is er in opkomst. Wij willen als een van de eersten commercieel haalbare, aantoonbaar effectieve technologie aanbieden. Korwind is in een ideale positie om ons hierbij te helpen.”

Stephan Huth, Project Manager van Korwind, voegt hieraan toe: “Wij zijn verheugd te kunnen samenwerken met Tocardo als partner voor de lange termijn in Zuid-Korea. Dit land kan het beste land ter wereld te worden voor getijdenstroom- en offshore energie-opwekking en Tocardo heeft met zijn bewezen en schaalbare technologie een kant-en-klaar oplossing beschikbaar.”

Dit is de tweede dealership-overeenkomst die Tocardo in korte tijd in Azië afsluit. Vorige maand ondertekende het bedrijf een dealership-overeenkomst voor de Japanse markt met Spectol Power Design Co., Ltd. (SPD).

Meer…Torcado