Recordaantal VMBO’ers STC slaagt voor examen

vmbo in toga-2

Bijna 95% van de VMBO’ers die examen hebben gedaan bij het Scheepvaart en Transport College (STC) zijn geslaagd. Met dit slagingspercentage staat het VMBO van het STC aan de top van Rotterdam. Slechts zes van de 110 leerlingen die dit jaar examen hebben gedaan, zijn gezakt.

Groeiend aantal leerlingen
Het Scheepvaart en Transport College biedt VMBO-opleidingen aan op twee locaties in Rotterdam: op de Lloydstraat (Lloydkwartier) en op de Anthony Fokkerweg (Waalhaven). Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs, de locaties en de docenten. “Dit beleid werpt zijn vruchten af. Op de Anthony Fokkerweg is een nieuw, inspirerend schoolgebouw verrezen en wij merken dat dit een grote aantrekkingskracht heeft op nieuwe leerlingen. Het aantal leerlingen zal komend jaar op beide locaties groeien. Op dit moment hebben zich 15% meer leerlingen ingeschreven dan voorgaand jaar,” aldus Jan Kweekel, lid College van Bestuur van de STC-Group.

Voorbereiding op toekomst in en rondom de haven
De eerste twee schooljaren van het VMBO zijn algemeen en in het derde jaar gaan de leerlingen zich ‘specialiseren’. Zij kiezen dan voor een sector waarin zij later zouden willen gaan werken. Dit zijn de sectoren Haven en Vervoer, Transport en Logistiek, Rijn- en binnenvaart of Scheeps- en jachtbouw.

Meer… STC-Group