Reddingsbrigades varen voor Serious Request

  • binnenland

Van 17 tot en met 19 december zetten 300 vrijwilligers van reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie ‘Serious Rescue’. Met deze actie halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van Serious Request, het herenigen van kinderen en ouders, die elkaar kwijt  zijn geraakt in een conflictgebied of bij een natuurramp.

Het startschot van ‘Serious Rescue 2017’ wordt op zondagochtend 17 december om 08.30 uur gegeven door wethouder Koning en Fred Heerink, directeur Veiligheidsregio Drenthe, vanaf de Gasfabriek (Gasgracht 3B ) in Meppel.  Op 19 dinsdag 19 december rond 15.00 uur zullen de deelnemers van Serious Rescue in Apeldoorn aankomen. Het verzamelde bedrag zal dan in de vorm van een cheque worden overhandigd aan het Glazen Huis.

Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de Reddingsbrigade zich het hele jaar bezig om Nederland veilig van het water te laten genieten. In de zomermaanden ontvangt de Reddingsbrigade veel meldingen van kindervermissingen op stranden en bij recreatieplassen. Jaarlijks herenigen de lifeguards van de Reddingsbrigade zo’n 900 zoekgeraakte kinderen met hun ouders. De lifeguards van de reddingsbrigade weten als geen ander hoe groot de schrik is voor ouders en kinderen als zij elkaar niet terug kunnen vinden en hoe belangrijk het is om kinderen weer veilig met hun ouders te kunnen herenigen. De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis ook dat er veel geld nodig is om dit soort werk te doen. Het ene goede doel helpt met deze actie zo het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Serious Rescue vaart dit jaar voor de 8e keer 3 dagen lang in een oranje lint van reddingsboten voor het goede doel van Serious Request.  Met 34 reddingsboten wordt er een afstand van zo’n 100 kilometer gevaren door Drenthe en Overijssel. Serious Rescue start in Meppel om vervolgens via Giethoorn, Steenwijk, Kalenberg, Hasselt en Zwolle bij het Glazen Huis in Apeldoorn aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen ze wel direct ingezet worden voor hulpverlening.

Kijk voor informatie en de vaarroute van Serious Rescue 2017 op www.seriousrescue.nl of doneer op https://kominactie.3fm.nl/actie/serious-rescue

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten