Reddingsvesten moeten terug naar winkel door defect

Uit een test van de ANWB Waterkampioen van 18 verschillende 150N-reddingsvesten is gebleken dat de Plastimo Pilot 165 en Plastimo Evo 165 niet goed te zijn. De fabrikant erkent de testuitslag en heeft de verkoop van deze vesten onmiddellijk gestopt. Er zijn van deze typen reeds een paar honderd verkocht. De ANWB en Plastimo adviseren watersporters om deze vesten niet te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.

Van zowel de Pilot 165 als de Evo 165 gaat bij het te water gaan de buitenhoes niet goed open waardoor de vesten niet volledig opblazen en de drager niet zoals bedoeld op zijn rug komt te drijven.

Het Franse merk Plastimo en zijn Nederlandse importeur On-Deck hebben de testresultaten van de Waterkampioen erkend en direct actie ondernomen. Alle winkels zijn inmiddels op de hoogte van deze terugroepactie. Watersporters die in het bezit zijn van een Pilot 165 of een Evo 165 kunnen hiermee terug naar de watersportwinkel van aankoop.  Voor meer informatie en vragen [email protected]

De volledige test staat in ANWB Waterkampioen 3.