René Peters over de Noordzee als transitieversneller voor Nederland

Op 7 juni 2018 vindt North Sea Offshore 2018 plaats in Den Helder. Tijdens het middagprogramma delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee, zo ook René Peters.

René Peters, directeur Gas Technology bij TNO, zal zijn kennis delen over de Noordzee als transitieversneller voor Nederland. “Energy Transition and the North Sea” is het thema van de vierde editie van North Sea Offshore (NSO). In een snel veranderend energie landschap biedt de Noordzee haar omliggende havens veel kansen in de offshore sector. Met vele jaren ervaring in de olie & gas industrie, beproefde infrastructuur en een uitgebreide supply chain is de Noordzee de uitgelezen plek voor nieuwe & innovatieve projecten.

Bij TNO houdt René Peters zich bezig met thema’s als exploratie, LNG, onconventioneel gas, gastransport en gasopslag. Verder is hij binnen TKI-Gas verantwoordelijk voor het upstream gas programma, met een focus op hergebruik van infrastructuur. Hiernaast leidt hij een onderzoeksprogramma voor de European Energy Research Alliance, is hij voorzitter van het European Forum on Reciprocating Compressors en lid van het bestuur van IRO. René heeft een MSC en een PhD van Technische Universiteit Eindhoven. Een mooie spreker voor dit boeiende onderwerp.

Het middagprogramma duurt van 13:30 tot 15.30 uur. Naast de presentatie van Otten zullen ook twee andere onderwerpen aan bod komen, te weten; de opzet en doelstelling van het Klimaat en Energie Akkoord door Eveline Otten namens de TransitieCoalitie en de middag wordt afgesloten met een update over decommissioning op de Noordzee door Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners. Na afloop kunnen deelnemers netwerken tijdens de aansluitende borrel.

Bedrijfsbezoeken
Het is mogelijk om deel te nemen aan bedrijfsbezoeken die onder andere verzorgd worden door Damen Shipyards, Den Helder Airport samen met CHC Helicopters, NNOW over het Europees project Inn2POWER en Teamwork Technology over Symphony systeem voor golfenergie tijdens het ochtendprogramma.

Aanmelden
Deelnemen is nog mogelijk, aanmelden kan via www.northseaoffshore.com. Hier staat ook een overzicht van alle mogelijkheden tijdens het ochtend- en middagprogramma. Deelname is kosteloos.