Riviercruiserederijen en operators te gast in Noord-Holland

Op uitnodiging van Amsterdam Cruise Port (ACP) hebben veertien vertegenwoordigers van rederijen en operators van riviercruises van 13-15 november een bezoek gebracht aan Noord-Holland. Dit als afsluiting van een driejarige promotiecampagne om Amsterdam en de rest van Noord-Holland te promoten als ideale bestemming voor riviercruiseschepen. Amsterdam Cruise Port is een non-profit stichting voor de promotie van zee- en riviercruises in Noord-Holland.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van onder andere AMA Waterways, Croisi Europe, KD Cruise Services, Uniworld, Feenstra Rijn Lijn, Avalon Waterways en Rivertech. Zij werden gastvrij ontvangen door het management van Hotel Mercure Arthur Frommer in Amsterdam. Vervolgens hield gedeputeerde Jan van Run van Noord-Holland een vurig pleidooi voor zijn provincie als veelzijdige bestemming voor riviercruises. Niet alleen vanwege de fraaie oudhollandse steden en het rijke cultureel erfgoed, maar ook vanwege het veelzijdige landschap. Vervolgens overhandigde Van Run de aanwezigen een exemplaar van de gloednieuwe, tweetalige brochure over Noord-Holland. ACP heeft deze brochure speciaal samengesteld voor de rederijen en touroperators. De brochure in het Engels en Duits, getiteld ‘Welcome to/Wilkommen in Noord-Holland’, biedt informatie over de bezienswaardigheden in acht Noord-Hollandse gemeenten (Amsterdam, Haarlem, Den Helder, Enkhuizen, Medemblik, Alkmaar, Hoorn en Zaanstad), zoals musea en overig cultureel erfgoed. Maar de brochure besteedt ook aandacht aan thema’s als de Nederlandse keuken, de Hollandse meesters en fietsen.

Tijdens hun driedaagse bezoek aan Noord-Holland bezocht het gezelschap onder andere het Rijksmuseum en het Concertgebouw in Amsterdam, alwaar de gasten na een rondleiding te hebben genoten door het historische pand, 1 op 1 gesprekken voerden met lokale en regionale afhandelaars. Daarnaast stonden het Stoommachinemuseum in Medemblik, de Bijenstal in Opperdoes en Fort Kijkduin en Willemsoord in Den Helder op het programma. Een feestelijke Hollandse avond met accordeonist, varend op de Amsterdamse Grachten, was een succesvolle afsluiting van het meerdaagse event.

Meer… Amsterdam Cruise