Rotterdam River Cleanup Foto Ekobie

Rotterdam River Cleanup haalt ruim 300 kilo zwerfafval op in 1,5 uur

Afgelopen zondag 5 juli is er door zo’n 70 vrijwilligers ruim 300 kilo zwerfafval opgehaald in Rotterdam. YoungShip Rotterdam heeft in samenwerking met River Cleanup, Clear Rivers, Royal Roos & Zwerfie Rotterdam de actie opgezet omdat het gros ervan in zee terecht komt. Er belandt elk jaar 8 miljard kilo afval in de zee en oceanen. Ruim 80 procent hiervan komt van zwerfafval uit de rivieren. De actie is opgezet om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich actief in te zetten tegen deze riviervervuiling.

Rotterdam River Cleanup Foto Ekobie
Rotterdam River Cleanup Foto Ekobie
Rotterdam River Cleanup. Foto, Ekobie.

Door de centrale ligging van de stad Rotterdam vormt de havenstad als het ware een trechter voor plastic en ander zwerfafval. Na afloop van de schoonmaakactie is het afval ingezameld en gescheiden om zoveel mogelijke te kunnen recyclen.

De groep deelnemers varieerde in leeftijd, culturele en etnische achtergrond wat resulteerde in een harmonieuze sfeer met een gemeenschappelijk doel. Binnen de COVID-richtlijnen hebben de vrijwilligers zich opgesplitst en Rotterdam en omgeving onder handen genomen.

Deze grote “vangst” is de éérste maar zeker niet de laatste editie van de samenwerking tussen YoungShip Rotterdam en haar partners in de havenstad Rotterdam.

De eerstvolgende cleanup staat met potlood gepland voor 12 september.