Rotterdammers melden overlast AIDAprima

Bewoners van de Wilhelminakade in Rotterdam hebben in een brief aan de gemeente geklaagd over de overlast die het wekelijks aanmerende cruiseschip AIDAprima veroorzaakt. Volgens de briefschrijvers gaat het om overlast van licht en geluid, maar ook om luchtvervuiling.

“Wij maken ons grote zorgen over onze gezondheid,” aldus een bewoner. “Balkondeuren en ramen moeten dicht blijven. De diesellucht is anders in huis niet te harden. Slapen is moeilijk door het geluid van de motoren.” Ook schijnt volgens bewoners het felle licht van het cruiseschip al ’s ochtends vroeg de woningen van de naastgelegen woontoren De Rotterdam in.

Volgens RTV Rijnmond heeft wethouder Adriaan Visser (Haven laten weten dat de gemeente niet beslist over de ligplaatsen, maar de reder. Directeur Mai Elmar van de Cruise Port Rotterdam zegt de klachten serieus te nemen. Ze zegt dat de hoofdmotor van de AIDAprima uitgaat als het schip aan de kade ligt, en dat de AIDAprima op termijn gebruik gaat maken van vloeibaar gas om de uitstoot te beperken.