Rotterdamse Port Health Authority werkt!

Op vrijdag 18 november hebben de samenwerkende partijen van de Port Health Authority Rotterdam hun samenwerking opnieuw onderstreept door het ondertekenen van een convenant tijdens het symposium ‘Alle hens aan dek!’ van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

De Rotterdamse haven is een van de grootste ter wereld en daarmee een belangrijke toegangspoort voor het wereldwijde verkeer over water. Per jaar passeren ruim 34.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen met mensen en goederen uit alle delen van de wereld deze haven. Dit vergroot de kans op infectieziekten. De Port Health Authority Rotterdam (PHAR) is daarom belangrijk en noodzakelijk om infectieziekten te bestrijden.

De PHAR houdt zich bezig met de gezondheidszorg in de haven en dan met name met het bestrijden van infectieziekten. Internationaal gezien is de PHAR uniek. Er is geen nieuwe organisatie opgericht, maar de betrokken havenorganisaties zijn een samenwerkingsverband aangegaan om infectieziekten in de haven te bestrijden. Het Haven Coördinatie Centrum van de Rijkshavenmeester is hierbij hét aanspreekpunt voor schepen, bemanning en overige partijen die werkzaam zijn in de haven.

Meer… GGD Rotterdam Rijnmond