Rotterdamse trots beproefd

De man die 40 jaar geleden Jumbo Shipping oprichtte, de nu 86 jaar oude Hans Kahn, sprak op 10 oktober in de cruise terminal Rotterdam met veel trots over zijn oude bedrijf en het nieuwste motorschip Fairplayer, dat haar naam kreeg. Wie geeft hem ongelijk? De typisch Rotterdamse firma die inmiddels onder leiding staat van zijn zoon Michael Kahn, is in de loop der jaren steevast blijven groeien en heeft altijd voorop gelopen in de ontwikkeling van het zwaar transport op zee. Met een spetterend feest werden het 40-jarig jubileum van Jumbo Shipping, het 60-jarig jublieum van Kahn Scheepvaart, en de naamgeving van het laatste J-klasse zwaar transport schip gevierd in het hart van Rotterdam.

In de vroege morgen na het feest werd de Fairplayer weer van de Wilhelminakade, vanwaar vroeger de schepen van de Holland Amerika lijn vertrokken, terug naar de kade van Huisman-Itrec in de Wiltonhaven verhaald, waar de installatie van de imposante 900 tons mastkranen werd voortgezet. Dit type mastkraan is door Huisman-Itrec in samenwerking met Jumbo ontwikkeld, en heeft als grote voordeel dat zeer zware lasten over een groot bereik gehesen kunnen worden terwijl de kraan weinig ruimte inneemt op het schip. Deze innovatie heeft sterk bijgedragen aan het succes van beide ondernemingen, en wordt nu wereldwijd ingezet.

Nadat de kranen aan boord afgelast en alle systemen geinstalleerd waren, werd half october gestart met het testprogramma. De last in de haak werd bij beide kranen stap voor stap opgevoerd door middel van het volpompen van een testponton. Hierbij werd het gewicht opgevoerd tot 1000 ton aangezien de kraan ca.10% overbelasting (bovenop de “safe working load”, SWL) zonder problemen aan moet kunnen om het goedkeuringscertificaat te krijgen. Tenslotte werd, terwijl het schip bewust schuin geballast was, met 1000 ton in de haak een volledige ronde gedraaid.

Deze week nog wordt ook met beide hijskranen tegelijk de zogenaamde tandem hijstest uitgevoerd. Het testponton wordt volgepompt tot een gewicht van 1800 ton, en de twee kranen tillen deze gezamelijk vanaf hun maximale bereik uit het water. Hierbij zijn twee aan elkaar gekoppelde “flippers” nodig om voldoende stabiliteit te bewerkstelligen. Deze “flippers”, of stabilisatie pontons, worden aan de andere zijkant van het schip gekoppeld om de waterlijnbreedte en zo de stabiliteit bij het kantelen te vergroten. Ook bij deze laatste test worden geen grote problemen verwacht. De J-klasse schepen met dit type kraan worden immers al sinds 2004 zonder functioneringsproblemen ingezet.

De Fairplayer is de derde in een reeks van vier schepen in deze J-klasse. De laatste, de “Jumbo Jubilee”, zal volgend jaar in gebruik genomen worden en dankt haar naam aan het jubileum. Door de grote capaciteit van ruim (22.000 kubieke meter), dek (3000 ton) en twee kranen (elk met 900 ton hijsvermogen op 25 meter radius) blijven deze schepen zeer in trek bij onder andere ingenieurs bureaus in de petrochemie en offshore Industrie. De Fairplayer is net als het eerste J-klasse schip, de Jumbo Javelin, uitgerust met een DP2 systeem met een intrekbare roerpropeller en met name geschikt voor offshore projecten, waarbij transport en installatie werk gecombineerd worden in één en hetzelfde schip. De accomodatie is zo gepositioneerd dat objecten uit één stuk met een lengte van meer dan 150 meter vervoerd kunnen worden. Door middel van verstelbare dek luiken kan het ruim aangepast worden aan de belading. Ook mag met open luiken gevaren worden. Door het slimme ontwerp is ondanks het diepe rechthoekige ruim de kruissnelheid 17 knopen en kunnen deze schepen efficient wereldwijd worden ingezet.

Deze maand zal het schip voor haar eerste klus vertrekken naar Italië, waar meteen een aantal grote reactorvaten en kolommen met bestemming Port Arthur (USA) aan boord worden genomen. Het zwaarste stuk lading weegt ca. 730 ton en is 75 m lange en heeft een diam. van ca. 10 m en past in zijn geheel in het onderruim. Discovery Channel zal hierbij aanwezig zijn om een rapportage te maken. Daarna zijn er voor het schip diverse interessante projecten gepland. Jumbo is voor o.a. de Fairplayer en de nieuwe Jumbo Jubilee, die volgend jaar in de vaart komt , en de vele komende projecten hard op zoek naar gemotiveerde scheeps bemanningen zoals WTTK’s en nautische officieren. Ook aan de wal zijn op het kantoor van Kahn Scheepvaart (onderdeel van Jumbo) zijn er de nodige vacatures, met name in de afdeling Offshore en Engineering is men naarstig op zoek naar project engineers en project managers. Jumbo is een financieel gezond bedrijf en biedt volop carriere mogelijkheden. Een zee van mogelijkheden voor ambiteuze jongeren, welke de juiste mentaliteit en interesse tonen!

Mv Fairplayer Specificaties.

scheepsgegevens

naam: Fairplayer
thuishaven: Rotterdam
vlag: Nederlandse
klasse: Lloyd’s Register +100 A1 strengthened for
heavy cargoes +LMC, UMS, CG, LI, DP
(AA), IWS.
bouwjaar: 2008
laadvermogen: 10.650 t bij 7,5m diepgang
12.650 t bij 8,1m diepgang
lengte o.a.: 144,80 m
breedte: 26,84 m
holte: 14,10 m
kruiphoogte: 47,32 m
bruto tonnage: 15.027
netto tonnage: 4.508
dekoppervlak: 3.100 m2
afm tussendek: 102,00 x 17,00 x 6,85 m
afm onderruim: 82,70 x 17,00 x 5,65 m
max belast. tanktop: 12,00 t/m2
max belast. tussendek: 7,00 t/m2
dekkranen: 2 x 900 t / in combi 1.800 t

machinekamergegevens

hoofdmotoren: 2 x MaK 9M32C / 4.500 kW
asgeneratoren: 2 x 3.000 kW
hulpgeneratoren: 2 x Caterpillar 3516 / 1.824 kW
dp2 systeem: Kongsberg Simrad SDP 21
boegschroeven: 2 x Lips FT 225 / 1.500 kW
intrekbare propeller: Lips azimuth 1.700 kW
snelheid: 17,00 knopen

Bron: Jumbo Shipping, 07-11-2008;