Royal HaskoningDHV neemt deel aan Nederlandse handelsmissie naar Indonesië

Internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV neemt deel aan de handelsmissie van premier Rutte, minister Ploumen en minister Dijksma naar Indonesië, van 20 tot 22 november. Bertrand van Ee, bestuursvoorzitter van Royal HaskoningDHV, is lid van de begeleidende handelsdelegatie.

Indonesië is een land met veelbelovende marktontwikkelingen voor Royal HaskoningDHV, dat grote mogelijkheden ziet op het gebied van water en havens, waterkracht, de agro- en foodsector, gezondheidszorg en luchthavens.

Nederlandse steun voor de bescherming en ontwikkeling van Jakarta
Op 21 november zal Bertrand van Ee namens de Topsector Water een Nederlands innovatieplan presenteren voor de bescherming en economische ontwikkeling van Jakarta.

Tijdens de missie is een speciale bijeenkomst gepland om te praten over de hoogwaterveiligheid van Jakarta, zoals vastgelegd in het NCICD-programma (National Capital Integrated Coastal Development). Royal HaskoningDHV is betrokken bij dit NCICD-programma en helpt de Indonesische regering bij het opzetten van een programme management unit (PMU) voor de uitvoering van dit programma.

CEO Round Table
Op 21 november zal Bertrand van Ee, bestuursvoorzitter van Royal HaskoningDHV, een lunch en rondetafelgesprek bijwonen met de drie Nederlandse bewindslieden, de coördinerend minister van Economische Zaken van Indonesië, Hatta Rajasa, en 30 Nederlandse en Indonesische CEO’s.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst waterkracht
Op 21 november tekenen TIRASA en Royal HaskoningDHV een voorlopige overeenkomst voor samenwerking op de waterkrachtmarkt, waarbij de komende 5 jaar een totaal van 100 MW aan kleinschalige waterkrachtcentrales in Indonesië zal worden ontwikkeld. Dankzij deze waterkrachtcentrales zullen naar schatting 350.000 mensen kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

De overeenkomst zal worden getekend door Wybe de Jager (Resident Director van Royal HaskoningDHV Indonesië) en Suryana Padma (president-directeur van TIRASA) in het bijzijn van premier Mark Rutte, Suryo Sulisto (voorzitter van KADIN, de Indonesische Kamers van Koophandel) en Bertrand van Ee, bestuursvoorzitter van Royal

Parallelle programma’s
Royal HaskoningDHV neemt deel aan alle parallelle programma’s voor Water & Ports, Agro & Food, Healthcare en Airports.

Over Royal HaskoningDHV in Indonesië
Royal HaskoningDHV is sinds 1973 actief in Indonesië en heeft sinds die tijd professionele diensten geleverd op het gebied van architectuur, engineering, consultancy, projectmanagement en waterbeheer. Klanten komen uit de luchtvaart, de industrie, de mijnbouw- en watersectoren, havens en kustontwikkeling, onroerendgoedontwikkeling, gebouwen, en drinkwatervoorziening. Het bedrijf heeft een groot aantal projecten uitgevoerd voor overheidsinstellingen en voor klanten uit de particuliere sector, zoals Unilever, Heineken, Philips, L’Oréal, Friesland Campina en vele anderen.

Momenteel werkt Royal HaskoningDHV aan prestigieuze projecten zoals de sanering van het kustgebied in Aceh en de ontwikkeling van Jakarta Bay.

Meer… Royal HaskoningDHV