Royal IHC feliciteert de Koning op bijzondere wijze

  • binnenland

Dordrecht verrast met flessenpost op Koningsdag. Royal IHC is zeer vereerd onderdeel te mogen uitmaken van de eerste Koningsdag in nieuwe stijl. De Koning en zijn familie werden in Dordrecht onder meer getrakteerd op een ‘Grande Parade’ op het water. Het schip wat de rij sluit in dit spektakel is het offshore schip de SEVEN SUN. Dit schip is gebouwd door Royal IHC en speciaal voor deze dag heeft de bemanning een bijzondere lading bij zich: flessenpost.

De SEVEN SUN van IHC brengt een Koningsgroet aan het koninklijk echtpaar. Dit houdt in dat het schip voor de tribune in Dordrecht keert en via de scheepshoorn een groet richting Zijne Majesteit ten gehore brengt. Tevens zal dit moment gebruikt worden om een boodschap voor de Koning via traditionele flessenpost te water te laten.

Flessenpost
Royal IHC is zeer vooruitstrevend, maar hecht ook waarde aan oude tradities. Zo is het bij Royal IHC gebruikelijk om bij de eerste vaartocht van een schip een fles met een brief overboord te gooien. Dit gebruik stamt nog uit het verleden waarin zeemanslieden maar ook passagiers van schepen een wens of hartenkreet via flessenpost kenbaar maakten aan de gelukkige vinder. De eer van deze wens valt nu ten deel aan Levi (6) en Femke (12). Dit zijn kinderen van twee Royal IHC medewerkers en zij zijn op dezelfde jarig als Zijne Majesteit. Bekijk wat Levi en Femke in hun felicitatiewens aan de Koning hebben geschreven en volg het traject van de brief tot het moment waarop de fles vandaag aan de Koning wordt overhandigd. (Filmpje: Flessenpost)

Schip
De SEVEN SUN is een gloednieuw schip wat in 2,5 jaar tijd is gebouwd in opdracht van Subsea7 bij Royal IHC in Kinderdijk. De SEVEN SUN is een flexibele pijpenlegger. Dit betekent dat het schip in oceanen over de hele wereld flexibele pijpleidingen kan installeren tot een diepte van 3.000 meter onder water. De pijpleidingen worden onder meer gebruikt om olie door te vervoeren voor huishoudens om op te stoken en voor auto´s om op te rijden. Het schip is eigenlijk een soort drijvende fabriek met een afmeting van 146 meter lang en 30 meter breed.

Leven aan boord
Aan boord van de SEVEN SUN kunnen maximaal 120 mensen slapen: 60 – 80 bemanningsleden zijn actief met het leggen van pijpen en 40 bemanningsleden runnen het schip. Het management van het schip bestaat uit 7 personen: de kapitein en zijn stuurlieden. Alle bemanningsleden werken 4 – 5 weken aan boord. Daarna worden zij afgelost door een nieuwe bemanning en zijn zij 4 tot 5 weken vrij en bij hun familie. De aflossing vindt vaak plaats per helikopter zodat het schip door kan gaan met pijpen leggen en niet per se terug naar de wal hoeft te varen.

Bekroond 
Royal IHC is een internationaal bedrijf met wereldwijd verschillende vestigingen en met het hoofdkantoor in Sliedrecht. Het bedrijf bestaat al meer dan 350 jaar en is expert op het gebied van watermanagement en heeft zich ontwikkeld van baggerdeskundige tot tevens ontwerper en bouwer van technologisch zeer geavanceerde en betrouwbare schepen en materialen voor offshore en natte mijnbouw. In 2014 heeft Zijne Majesteit IHC bekroond met de titel Koninklijk. Dit is een zeer eervolle onderscheiding, vandaar dat het bedrijf vorig jaar de naam heeft veranderd van IHC Merwede in Royal IHC.

Meer… IHC Merwede

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten